Pošlji povpraševanje

Dom je tam, kjer je srce - v svojem lastnem, posebnem slogu

V zimskem času, ko se radi toplo zavijemo v kakšno odejo in si prižgemo radiator ali kamin ter srkamo vroč kakav ali čaj, smo lahko hvaležni za varno zavetje doma. Radi ga delimo z bližnjimi, prijatelji in znanci, saj je dom najbolj intimno pribežališče in ga lahko opremimo po svojem okusu. Ravno zaradi tega je še toliko bolj pomembno, za kakšne predmete in izdelke se odločimo pri opremljanju in na kakšen način svoje domovanje popestrimo, da je resnično samo naše in nosi naš edinstven pečat. Pri izbiranju poslušajmo svoj notranji glas ter se nekoliko ozrimo po trgovinah.

Dekoracije naj bodo osebne in izražajo vaš unikatni stil 

Zgolj vi ali vaši najdražji določate, kaj spada v vaše bivališče in kje se bose najbolj počutili. Nekateri prisegajo na naravne materiale in diskretne barve, drugi imajo raje bolj žive odtenke in plastiko ali umetne mase. Vi izbirate predmete in materiale, ki gredo v vaš dom, od pohištva do odeje, luči in ostalih pripomočkov -  vse je povsem odvisno od vas. A kljub temu da lahko v dom kot dekoracijo vnesete karkoli želite, obstaja nekaj najpomembnejših elementov, ki jih mora vsak dom imeti. Ti bistveni predmeti zagotavljajo domačnost in toplino doma ne glede na slog, ki ga izberete.

Okna in vrata so ogledalo vašega doma

V prvem trenutku, ko stopimo do neke hiše ali se peljemo mimo, opazimo vrata in okna. To se lahko zgodi zgolj nezavedno in včasih še sami ne vemo, zakaj nam je kakšna stavba všeč ali ne. Izjemni arhitekti so strokovnjaki za igranje estetskih strun, veliko pa pripomore tudi izbira, kjer nam svetujejo strokovnjaki ali vrhunski proizvajalci. Tudi v Sloveniji je vse več premišljeno izdelanih hiš z modernimi vhodnimi vrati, okni in celotno zasnovo. Vidi se jim, da so bile pretehtano narisane in zgrajene ter da nič ni prepuščeno naključju. V teh primerih so pogosta ALU vhodna vrata, ki sodobnim hišam dajejo prav poseben pečat.  Ne glede na izbrani material pa je ključna varnost in zanesljivost vhodnih vrat in oken, ki jih izberemo.

moderna vhodna

Svetila in zavese prinašajo domačnost in diskretnost

Vsak dom potrebuje vsaj eno res veliko svetilo. To je lahko lestenec, mizna svetilka, sodobna talna svetilka ali resnično odlična plafonjera. Edinstven, močan kos prostoru daje vaš osebni pečat in izraža določen stil, je pa tudi vir svetlobe in topline v vsem stanovanju. Ta najpomembnejši kos se nato dopolni z manjšimi v podobnem stilu ali pa ne, odvisno od njihove umeščenosti. Enako kot za svetila velja tudi za zavese: v bivališče vnašajo mehkobo in atmosferičnost. Prazna okna so hladna in brezosebna. Na vsako oknu v hiši ali stanovanju namestite kakšno obliko zasenčenosti, ne glede na to, ali gre za zastore, žaluzije ali rolete. Obstajajo številne možnosti, saj so trgovine dandanašnji resnično odlično založene. Vaša izbira mora temeljiti na osebnem slogu, slogu sobe, obliki okna in stopnji zasebnosti, ki jo želite.

Za konec še nekaj malenkosti: nekaj starinskega ali servirni pladenj za obiske

Pravijo, da v vsak dom spada tudi nekaj starin. To niso nujno dragocenosti, lahko so zgolj spominski kosi, ki smo jih podedovali ali kdaj kupili na kakšnem bolšjem trgu. Lahko bi bil gre za kos podedovanega pohištva, dekorativni pripomoček, kos tkanine, sliko, obešeno na steni. Starine lahko dodajo občutek zgodovine in značaja, ki ga ni mogoče zagotoviti z novimi predmeti. Da pa ne bi pozabili niti na udobje, si lahko omislite tudi kakšen servirni pladenj, ki je odličen iz več vidikov. So zelo pripravni za prenašanje predmetov, delujejo pa dekorativno in uporabno. Tako ubijete dve muhi na en mah ter sledite načeloma estetskosti in funkcionalnosti tudi v vašem domu.