Pošlji povpraševanje

Alu vrata za vašo hišo lahko izbirate v modernem ali tradicionalnem stilu

Alu vrata Pirnar izdelujemo v več kot 260 modelih, ki so ročno narejeni iz različnih kvalitetnih materialov. Naši mojstri opravljajo svoje delo predano, kar se vidi in občuti v vsakem izdelku. Pred nakupom alu vhoda, morate preudarno razmisliti kakšna so vaša pričakovanja in želje. Najprej se morate odločiti kateri stil se najbolj ujema z izgledom vaše hiše. Za hiše na podeželju in hiše tradicionalnega izgleda, priporočamo tradicionalen model alu vhoda. Za novogradnje, ki imajo sodoben videz pa svetujemo nakup modernega modela. Tradicionalni modeli so izdelani več nivojsko kar pomeni, da je površina vratnega krila razgibana. Pri modernem dizajnu je površina vratnega krila ravna ploskev s čistimi linijami, ki prevzamejo vsakega ljubitelja sodobne stanovanjske opreme. Čudovita dopolnitev za moderna vhodna vrata iz aluminija predstavljajo kljuke, potezala, kukala, ključavnice in tolkala, ki čudovito zaključijo celoto. Ko se odločite za primeren stil vašega vhoda, se je potrebno odločiti še o materialu, ki je lahko les ali aluminij. Les izraža toplino in domačnost, aluminij pa moderno eleganco. Poleg teh dveh materialov, uporabljamo še steklo, ki je v obliki okna na vratnem krilu ali v obliki obsvetlobnih elementov.

Alu vhodna vrata Pirnar

Vhodna vrata iz aluminija so primerna za klasično in sodobno zgrajene hiše

Glede na fasado oziroma barvno lestvico vaše hiše, je potrebno izbrati tudi ujemajočo barvo vhoda. Po naših izkušnjah je najboljša izbira v primeru fasade v svetlih barvah, temen vhod, v primeru fasade v temnih barvah pa najbolj do izraza pride vhod v svetlih barvah. Barve, ki jih imam na razpolago, delimo v pet skupin: standardna bela mat ali sijajna barva, barve po RAL lestvici, kovinske in fino strukturne barve, gladke mat barve in lesni dekor. Nenazadnje pa je potrebno tudi dobro razmisliti o debelini vratnega krila. Prvi v branži smo razvili krilo z debelino 14 cm, ki ima odlične zvočne in toplotne izolativne lastnosti. S štirikratnim tesnenjem in štiri slojno zasteklitvijo dosegajo najboljši količnik toplotne prevodnosti v svetovnem merilu. Zaradi toplotne izolativnosti so alu vrata Pirnar zelo pogosta izbira lastnikov nizkoenergijskih hiš. Z njimi prihranijo pri stroških ogrevanja, saj so toplotne izgube zanemarljive. Učinkovite pa so tudi pri hišah klasične gradnje, kjer se zaradi vgradnje alu vhodov Pirnar, zmanjšajo stroški ogrevanja. Nenazadnje je debelina vratnega krila pomembna tudi za varnost vašega doma. Njihova togost in čvrstost v kombinaciji z masivnimi profili nemškega proizvajalca Schuko, tvorijo zelo dobro obrambno linijo pred vlomilci. V primeru, da izbirate vhodna vrata iz aluminija za hišo, priporočamo vratna krila večjih debelin. Če pa izbirate vhod za vgradnjo v bloku, pa lahko izbiro razširite tudi na modele vratnih kril z manjšo debelino.

Na voljo so različne dimenzije alu vhodnih vrat, ki so primerne tudi za večje stavbe

Različne hiše zahtevajo različne velikosti vhodov. Pri manjših hišah se običajno alu vrata standardnih velikosti, je pa seveda odvisno od posameznika kakšne so njegove želje. Nekateri želijo imeti nestandarden vhod in zato izberejo večje dimenzije vhodnih vrat. Naša serija Grande predstavlja alu vrata v nestandardnih velikostih. Prvi smo na tržišče lansirali vratno krilo v serijski proizvodnji, ki meri 130 x 300 cm. Dimenzije vhoda lahko še dodatno povečamo z obsvetlobnimi elementi. Največja možna velikost vhoda je osupljivih 280 x 350 cm. Vgradnja vhodnih vrat v takšnih velikostih je najpogostejša pri hišah, vilah, gradovih, ki imajo visoke strope.

Vgradnja vhodnih vrat

Vgradnja alu vrat je lahko izvedena tako, da se odpirajo navznoter ali navzven

Vgradnja vhodnih vrat mora biti izvedena profesionalno, saj je le tako zagotovljen optimalen rezultat. Pri vgradnji je potrebno paziti na veliko faktorjev, zato naši monterji postopek opravijo strokovno in hitro. Nepravilna oziroma neprofesionalna vgradnja ima lahko nezaželene posledice kot so slabo tesnjenje kar povzroča toplotne izgube, neravnovesje vratnega krila, ki se kaže kot oteženo odpiranje in zapiranje, nadležno škripanje in podobno. Nudimo tudi različne možnosti odpiranja za naša vhodna vrata. Odpiranje navzven je možno izvesti v primerih, ko zaradi prostorske omejitve klasično odpiranje ni možno.