Zalivanje vrta s sistemom z uporabo cevi za kapljično namakanje

Vsak zelena površina vsaj v poletnem času zahteva ustrezno zalivanje vrta. Tega se seveda lahko lotimo na različne načine. Zelenico lahko na primer preprosto škropimo z vrtno cevjo, a pri tem tvegamo, da bomo travo preveč ali premalo zalili. Zelenjavni vrt ali gredice s svetlicami lahko zalivamo vsako jutro ali vsak večer tako, da s kanglo prinašamo vodo do vsake rastline posebej. Lahko pa si zalivanje vrta bistveno poenostavimo. Za trate uporabimo razpršilnike, za gredice, grmovnice in živo mejo pa izberemo kapljično zalivanje vrta.

ZALIVALNI SISTEM

Kapljično zalivanje vrta prihrani čas, delo in vodo

Cevi za kapljično namakanje so učinkovit sistem, s katerim pripeljemo določeno količino vode naravnost do korenin rastline oziroma do prsti ob njej. Takšno zalivanje vrta je enostavno, saj lahko za ustrezno količino vode poskrbite, ne da bi morali vsaki rastlini posebej doliti vodo. Z različnimi nastavki namreč regulirate količino vode za posamezno rastlino. Hkrati se lahko zalivanje vrta izvaja tudi, če niste prisotni. Vsi sistemi so zasnovani tako, da jih zlahka nadgradite, če se spremeni zasnova vrta. Ker cevi za zalivanje vrta potekajo po tleh, je vsako spreminjanje precej enostavno. Kljub temu vam svetujemo, da se vsaj pred prvo namestitvijo posvetujete s strokovnjakom, saj boste le tako res izkoristili vse prednosti, ki jih takšen kapljični sistem ponuja.

Zalivanje vrta
Zalivanje vrta in zdravje rastlin

Vsem tistim, ki uživajo v urejanju in skrbi za svoj vrt, je bistvenega pomena, da so vse rastline čim lepše in da čim bolje uspevajo. Zalivanje vrta je pomemben del tega procesa, saj so v vodi raztopljene nujno potrebne snovi za rast rastlin. Sistem za kapljično zalivanje vrta vam poleg zalivanja z vodo omogoča tudi, da v cevi za kapljično namakanje spustite vodo z dodatki različnih gnojil, in si prihranite še to opravilo. Za zdravje rastlin je koristno tudi dejstvo, da s takšnim načinom zalivanja preprečite pretirano izsuševanje bodisi, preprečuje pa tudi nastanek različnih bolezni ali plesni.

Pipelife | Zalivanje vrta, kapljično zalivanje vrta, cevi za kapljično namakanje - povezave do naše spletne strani: