Zalivanje - namakalni sistem za vrt da ali ne?Zalivanje vrta

Ne glede na to, kako velik je vaš vrt, je zalivanje predvsem v poletnih mesecih nujno potrebno. Če imate na njem le trato ali pa tudi okrasno cvetje, grmičevje in drevje, je zalivanje kar zamudno opravilo. Predvsem pa morate kar dobro vedeti, koliko vode potrebuje posamezna rastlina. V mnogih primerih je cev za namakanje, s katero se premikamo po vrtu in 'po občutku' zalivamo, precej pomanjkljivo sredstvo. Doma narejeni namakalni sistemi so morda ustrezni 'za prvo silo', a če želite izkoristiti vse prednosti avtomatskega zalivanja, je pomembno, da vgradite res dober sistem za namakanje. Preberite spodnje vrstice in se sami prepričajte, da je kakovosten zalivalni sistem Pipelife d.o.o. resnično prava odločitev.

Zalivanje rožDoma izdelan sistem za zalivanje

Veliko ljudi je še vedno prepričanih, da lahko sami izdelajo ustrezen namakalni sistem za vrt. Morda res - a takšnih, ki resnično lahko naredijo sistem za zalivanje, ki bo enakovreden tistemu, ki so ga naredili in namestili strokovnjaki, je le peščica, morda le nekaj odstotkov. Navadno se zatakne že pri izbiranju in namestitvi naprav, kar pomeni, da količina vode ni ustrezna. Zato zalivanje s takim sistemom ni bistveno drugačno, kot če bi delo opravili samo s cevjo za namakanje. Nepravilna inštalacija ima lahko za posledico tudi nenehne okvare, kupovanje delov na drobno pa je zanesljivo dražje, kot če kupite vse 'v paketu' in si zagotovite še namestitev.

Varčujte z vodo - namestite zalivalni sistem

Ena od prednosti zalivanja z avtomatiziranim sistemom je poleg praktičnosti in prihranka časa in dela tudi velik prihranek vode. Zalivalni oziroma namakalni sistem za vrt Rain bird namreč omogoča natančno določitev količine vode za zalivanje, ki se razprši oziroma kaplja ob posameznih rastlinah. S strokovno namestitvijo in ustreznim pozicioniranjem razpršilcev lahko bistveno zmanjšate porabo vode. Na krmilniku nastavite, koliko vode je namenjeno za zalivanje na določenem delu vrta in tako dosežete, da je nikoli ne porabite več, kot je treba.

Pipelife | Zalivanje, zalivalni sistemi, cev za namakanje, namakalni sistem za vrt
- povezave do naše spletne strani: