Zalivalni sistemi Zalivalni sistemi prihranijo čas in vodo

Zalivalni sistemi imajo pred ročnim zalivanjem rastlinja številne prednosti. S svojim enakomernim in učinkovitim zalivanjem nas razbremenijo obveznosti zalivanja zelenic in vrtov. Tako se lahko sprostimo in posvetimo drugim opravilom. Najpomembnejša prednost zalivalnega sistema pa je zagotovo varčevanje z vodo. Samodejni zalivalni sistemi so opremljeni s krmilniki, s katerimi natančno določimo, kdaj in kje se bo razpršilec vključil ter koliko vode bo oddal. Naše zelenice in vrtne rastline so tako zalite ravno prav. Cev za ročno zalivanje te prednosti seveda nima, zato z njo navadno vse rastline zalijemo približno enako. Vendar pa so posamezne rastline posledično premalo ali preveč zalite.

V podjetju Pipelife d.o.o. vam je na voljo visokokakovostna in zanesljiva oprema za zalivanje vodilnega proizvajalca Rain Bird. Zalivalni sistemi Rain Bird omogočajo namakanje večjih in manjših vrtov, parkov, zelenic, javnih površin, športno-rekreacijskih objektov, sadovnjakov, vinogradov ter različnih nasadov in rastlinjakov.

Na optimalno zalivanje najbolj vplivata prava izbira in lega razpršilcev

Zalivalni sistemi so lahko nameščeni tako nad kot tudi pod zemljo. Sistem za namakanje, ki je nameščen nad zemljo, vključuje posebne šobe, priključke in zalivalnike, pa tudi cev za zalivanje. Podzemni zalivalni sistemi pa so ne glede na vrsto sistema sestavljeni iz krmilne naprave ter ventilov in razpršilnih enot, ki omogočajo samodejno zalivanje vašega vrta ali zelenice. Krmilniki skrbijo za vse funkcije delovanja namakalnega sistema, elektromagnetni ventil pa nadzoruje in usmerja pretok vode po sistemu cevi. Razpršilne enote skrbijo za enakomerno porazdelitev vode po zemljišču, zato je prava izbira in lega teh razpršilcev pomembna za optimalno zalivanje. To pa določimo glede na velikost zelenice, sončno oziroma senčno lego ter glede na razpoložljivost našega vodnega vira.

Cev za zalivanje

Najbolj varčen in zanesljiv je kapljični zalivalni sistem

Kapljični zalivalni sistemi so najbolj varčni in natančni, saj poskrbijo, da vsaka rastlina dobi ravno pravšnjo količino vode. Kapljična cev za zalivanje poskrbi, da so tla zalita enakomerno, saj v preveč namočeni zemlji hitro pride do okužb in bolezni. Prav tako pa sistem preprečuje prekomerno izhlapevanje, pronicanje ali odtekanje dragocene vode. Kapljični zalivalni sistem vsebuje črpalko, filter vode, primarni vod z odcepi in ventili za vsako gredo ter kapljično cev za zalivanje.

Kapljični namakalni sistem za vrt lahko uporabimo za zalivanje cvetličnih in zelenjavnih gred, rastlinjakov, visečih košar in lončnic, pa tudi daljših vrst žive meje ali grmovja.

Zakaj si torej ne bi olajšali dela, hkrati pa prispevali k varčevanju z vodo? Vabljeni na našo spletno stran!

Pipelife d.o.o. | Zalivalni sistemi, cev za zalivanje, zalivalni - povezave do naše spletne strani:
  • Zalivalni sistemi
  • Cev za zalivanje
  • Zalivalni