Pošlji povpraševanje

Dimniki iz nerjavečega jekla odlična rešitev tako za sanacijo kot novogradnje

Dimniki iz nerjavečega jekla so se izkazali kot odlična rešitev za novogradnje, saj inox izpolnjuje vse zahteve sodobne gradnje. Material je odporen proti kislinam, ki nastajajo med izgorevanjem, kemični procesi, kot sta korozija in rjavenje, pa se odvijajo precej počasneje. Inox dimniki se lahko hitro segrejejo in hitro ohladijo, kljub temperaturnim nihanjem pa ne prihaja do krčenja ali raztezanja materiala. Ker so nerjaveče cevi za dimnike tudi povsem zatesnjene, strupeni plini ne morejo priti v ozračje hiše. Ob pravilni uporabi in vzdrževanju bo nerjavni dimnik vašemu ogrevalnemu sistemu zagotavljal dolgo življenjsko dobo.

Inox dimniške cevi pa zlahka nadomestijo tudi stare in dotrajane dimniške cevi. Obnova ali sanacija dimnikov je nujna, kadar je star dimnik že tako dotrajan, da obstaja nevarnost uhajanja plinov, ali pa so poškodbe tako hude, da obstaja možnost porušitve. Glede na dotrajanost ali obseg poškodb sta možni dve vrsti sanacije. Hitrejša in cenejša je sanacija dimnika, pri kateri v dimnik vstavimo inox tuljavo. Obnova dimnika je na takšen način končana v dnevu ali dveh. Dolgotrajen in dražji način sanacije pa predstavlja rušenje starih in izdelava novih dimnikov.

Troslojni montažni dimniki primerni za postavitev na zunanji strani objekta

Za postavitev dimnika izven stavb so najbolj primerni troslojno obloženi montažni inox dimniki. S široko paleto sestavnih elementov ter hitro in enostavno montažo omogočajo rešitve za odvajanje dima tudi v najzahtevnejših primerih. Montažni dimnik je sestavljen iz primarne notranje inox cevi, toplotne izolacije ter zunanjega inox plašča. Zaradi toplotne izolacije ga lahko postavimo tako na zunanji kot na notranji strani hiše. Posebni stenski nosilci omogočajo postavitev tudi od prvega nadstropja navzgor. Primeren je za vse vrste goriva in za vse vrste kurilnih naprav. Zaradi serijske izdelave so montažni dimniki iz inoxa tudi cenovno ugodni.

Montažni dimniki za kamin

Dimnik za kamin po vaši meri

Bi radi imeli kamin, pa menite, da vam lokacija vašega dimnika tega ne dopušča? Brez skrbi, podjetje Pilremag Grosuplje ima rešitev za vas. Na voljo je visokokakovostni troslojni montažni inox dimnik za kamin, ki ga enostavno namestimo nad kamin. Tako kot vsi dimniki Jeremias je tudi dimnik za kamin izoliran, lahek, kislinsko in toplotno odporen in ima zato zelo dolgo življenjsko dobo. Izdelava takšnih dimnikov zagotavlja obstojnost materiala in zmanjša občutljivost sistema na korozijske efekte, saj vključuje nerjaveče, visokolegirano avstenitno jeklo debeline 0,5 milimetra. Tako montaža kot vzdrževanje dimnika sta enostavna, cena pa je ugodna.

Pilremag d.o.o. | Montažni dimniki po meri - povezave do naše spletne strani: