Pošlji povpraševanje

Dimniki


Dimniki so naprave za odvajanje vročih dimnih plinov iz kotlov, peči, talilnih peči ali ognjišč v zunanjo atmosfero. Dimnikipodjetja Pilremag Grosuplje so večinoma grajeni navpično, ali kolikor je možno navpično, da imajo vroči dimni plini neoviran in enakomeren tok ter istočasno dovajajo zrak potreben za zgorevanje v kotlovnico in kurišče, kar imenujemo tudi dimniški efekt. Višina, v katero so zgrajeni dimniki, igra pomembno vlogo pri ustvarjanju vleka in njegovi zmožnosti za odvajanje dimnih plinov, razprševanju škodljivih snovi v dimnih plinih v večje višine, kar zmanjšuje vplive na onesnaževanje neposredne okolice. Razprševanje škodljivih snovi na večje področje zmanjšuje njihovo koncentracijo glede na dopustne meje. Pri nas so vam na voljo naslednji tipi dimnikov:

Inox dimniki


Inox dimnikiV zadnjih letih inox dimniki postajajo vse bolj pogosto uporabljen material za gradnjo dimnikov. Predvsem v večjih urbanih naseljih se vse več uporablja ogrevanje na plin, kar privede do močnega kondenziranja dimne tuljave. Vedeti moramo, da ima sedanji dimnik zelo težko nalogo, saj sodobna kurilna peč oddaja dimne pline z nizko temperaturo, zaradi katerega se otežuje segrevanje dimnika na delovno temperaturo. Pravilen sodobni dimnik je tisti, ki se lahko hitro ogreje in hitro ohladi ter je povsem tesen in odporen na kondenz. Da bi se zagotovilo takšnim zahtevam so se predvsem pri adaptaciji dimnika uveljavil inox dimniki (nerjaveče pločevina). Tuljava iz takšne pločevine je plinotesna, ima majhno težo, ustrezno velik in idealno okrogel presek, gladko neporozno površino in omogoča enostavno izdelavo ter montažo. Skratka vse lastnosti, ki jih potrebuje sodoben dimnik. Poleg tega inox dimniki niso občutljivi na krčenje in raztezanje materiala, zaradi velikih temperaturnih sprememb. Nerjaveči inox dimniki imajo dolgo življenjsko dobo. Ob tem je pogoj pravilna uporaba in vzdrževanje dimnika. Kako očistiti inox dimnik: inox dimniki, so pri čiščenju bolj občutljivi in je potrebno biti pazljiv, da ne bi slučajno dimnika čistili s kovinsko krtačo. Za tak dimnik obstaja plastična krtača, ki ne poškoduje materiala. Poškodovan material namreč povzroči samo povečano možnost za nabiranje katrana v dimniku.


Troslojni inox dimniki


Za gradnjo samostoječih dimnikov ali pri novogradnjah so najprimernejši troslojni inox dimniki. So zelo lahki in dobro prilagodljivi zahtevam novodobne gradnje. Troslojni inox dimniki so primerni za vse vrste goriv ter vse vrste kurilnih naprav. Izdelani so iz tovarniško pripravljenih treh slojev. Prvi del predstavlja notranja cev iz nerjavečega materiala, drugi sloj je izolacija (keramična ali kamena volna), tretji sloj pa predstavlja zunanji inox plašč. Troslojni inox dimniki omogočajo, da je zunanjost lahko iz pločevine naravne barve, ki jo je po vaših željah možno enostavno pobarvati v poljubno barvo. Troslojni inox dimniki so zaradi odlične izolacije, dolge življenjske dobe in hitre ter enostavne montaže, postali najboljša izbira. Estetika, katero troslojni inox dimniki imajo, pa doda še piko na i.

Pilremag | Dimniki, inox dimniki, troslojni inox dimniki- povezave do naše spletne strani: