Toplotna črpalka za delovanje porabi le 25 % električne energije

Toplotna črpalka - delovanjeToplotna črpalka za delovanje porabi kar do trikrat manj primarne energije kot npr. plinski ali oljni kotli. Približno 75 % ogrevalne energije namreč prihaja iz okolja, zraka, vode ali zemlje, torej brezplačno. Črpalka tako za delovanje in zagotavljanje 100 % grelne moči potrebuje le še 25 % električne energije. Izkoristek električne energije je zelo visok, zato ogrevalna naprava zagotavlja izredno učinkovito ogrevanje. Električna energija je hkrati tudi edini funkcionalni energent, ki ga Slovenija proizvede sama, zaradi česar je najbolj zanesljiv vir energije.

Toplotna črpalka za dobro delovanje potrebuje prostor, v katerem je temperatura zraka med 8 in 35 °C. Višja kot je temperatura, boljši je učinek delovanja naprave. Za namestitev naprave sta najprimernejša prostora klet ali kurilnica, ki je toplejša že zaradi kurjave same. Še pomembneje pa je, da se črpalka ne nahaja v premajhnem prostoru. Za kar najučinkovitejše delovanje toplotne črpalke naj bo prostor večji od 15 m2.

 

Toplotna črpalka – naložba v prihodnost, ki se kmalu povrne

Toplotna črpalka je resnično naložba v prihodnost, saj se vam kljub nekoliko višji začetni investiciji po zaslugi nižjih stroškov ogrevanja vaš vložek povrne že v nekaj letih. Zaradi odličnih lastnosti je črpalka, tako pri gradnji novih kot pri energetski sanaciji starih stanovanjskih in drugih objektov, vse bolj priljubljena za ogrevanje bivalnih prostorov in pripravo sanitarne vode.

 

TOPLOTNA ČRPALKA - DELOVANJE

 

Eko sklad nudi subvencije za rabo obnovljivih virov

Eko skladOgrevanje s pomočjo toplotne črpalke velja za enega okolju najprijaznejših načinov ogrevanja, zato Eko sklad zanj namenja subvencije. Z njimi Eko sklad spodbuja nakup in montažo sistemov, ki omogočajo zelo učinkovito alternativno ogrevanje stanovanja in pripravo tople sanitarne vode.

Subvencije za ogrevanje, ki jih omogoča Eko sklad, pomembno zmanjšajo strošek investicije. Občani lahko na ta način prejmejo tudi do 25 % upravičenih stroškov naložbe. Tako lahko Eko sklad za vgradnjo toplotne črpalke občanom povrne tudi do 2.500 evrov.

 

Ravno zaradi subvencij so toplotne črpalke v zadnjem času izjemno ugodne. Pri Petrolu pa vam nudimo tudi akcijske cene toplotnih črpalk za ogrevanje in pripravo sanitarne vode Daikin, Termotehnika in Coolwex.

 

Petrol d.d. | Toplotna črpalka delovanje, Eko sklad – povezava do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Dunajska cesta 50
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
(01) 47 14 232
Seznam fraz
toplotna črpalka delovanje, Eko sklad
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA