Profil gum za varno vožnjo v vseh letnih časih


Profil gum za zimoPri nakupu pnevmatik je poleg trdote in ustreznih dimenzij, ki so primerne za določen tip ali vrsto vozila, najpomembnejši profil gum, saj je ravno ta tisti, ki omogoča boljši ali slabši oprijem na cestišče. Kakšen mora biti profil gum za zimo in letnih gum, natančno določa 6. člen Pravilnika o napravah in opremi vozil v cestnem prometu.

Ta pravi takole:
Globina kanalov v dezenu (merjena v glavnih kanalih) mora biti po obsegu in širini na pnevmatikah vozil kategorij M1 in N1 ter njihovih priklopnih vozilih najmanj 1,6 mm, na motornih kolesih najmanj 1 mm in na drugih vozilih najmanj 2 mm.

V 8. členu pa je zapisano še:
Kanali dezena pnevmatik, ki štejejo v zimsko opremo, morajo biti globoki najmanj 4 mm. Zimske pnevmatike so tiste pnevmatike, ki imajo na boku proizvajalčevo oznako »M+S«.


Profil gum za zimske in letne pnevmatike


Gume morajo torej imeti dovolj profila. Ob tem vam svetujemo, da se ne držite le zakonsko določenih omejitev in pnevmatike zamenjate prej, kot dosežejo skrajno spodnjo mejo in je profil gum za zimo in letnih gum že na minimumu. Preverite našo ponudbo na spletni strani ali pa v Petrolovih servisih oziroma servisnih delavnicah Tip Stop Vianor. Izberite si ustrezne pnevmatike in se varno zapeljite v zimsko sezono. Na voljo imamo letne in zimske gume za za dostavna vozila, osebne avtomobile, poltovorna in tovorna vozila, 4x4 vozila, terenska in USV vozila.

Profil letnih gum za zimo


Pozimi morate uporabljati bodisi zimske gume, katerih profil je vsaj 4 milimetre, ali pa letne pnevmatike s profilom najmanj 2 m , če imate s seboj tudi snežne verige ali verigam enakovredne pripomočke za pogonska kolesa. Pred 15. novembrom torej preverite profil gum na svojem vozilu in preglejte našo ponudbo. Poskrbite za varnost in ne prepustite je naključju.


Obiščite našo spletno stran!


Petrol | Profil gum, profil gum za zimo, profil letnih gum za zimo, gume zimske profil - povezave do naše spletne strani:

- Profil gum
- Profil gum za zimo
- Profil letnih gum za zimo
- Gume zimske profil