Dimenzije pnevmatik morajo ustrezati tipu vozila

S pravilno izbiro pnevmatik poskrbimo ne le za našo varnost na cesti, temveč tudi za varnost vseh udeleženih v prometu. Varnost na cesti je še toliko bolj pomembna pozimi, ko zimske razmere zelo spremenijo pogoje na cesti. Zimske pnevmatike omogočajo optimalno varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje vozila na cesti, zato morajo te res biti čim bolj kakovostne, predvsem pa morajo ustrezati tipu vašega vozila.

Vsako vozilo ima v homologaciji zapisane dovoljene dimenzije pnevmatik za avto. Poleg dimenzije pnevmatik velja nameniti pozornost tudi nosilnosti, polnilnemu tlaku ter hitrostnemu razredu. Pnevmatike imajo 15 hitrostnih razredov, ki jim dajejo različne lastnosti pri različnih hitrostih. Nenazadnje je pomembno pri nakupu tudi leto izdelave pnevmatik, saj s staranjem kakovost in lastnosti le teh na vozišču padajo.

Avtomobilske zimske pnevmatike Nokian - v akciji

Dimenzije pnevmatik - širina, presek in premer gume

Dimenzije pnevmatik so navedene na boku pnevmatike, kjer se nahajajo tudi druge pomembne oznake, na primer leto izdelave. Zimske pnevmatike dimenzije so sestavljene iz širine platišča (tekalne površine), ki je izražena v milimetrih, preseka, ki izraža višino pnevmatike v % glede na njeno širino, in premera oz. radija gume, ki je izražen v colah.

Če na vozilo namestimo prevelike ali premajhne zimske pnevmatike dimenzije, bomo s tem precej poslabšali vozne lastnosti vozila, posledično pa tudi lastno varnost, ki je med vožnjo po snegu ali ledu še posebej pod vprašajem.


Petrol nudi dobre zimske pnevmatike za ugodno ceno

Avtomobilske zimske pnevmatike NokianSe sprašujete, kje dobiti kakovostne in cenovno ugodne zimske gume? Odgovor na vaše vprašanje boste našli pri nas. Družba Petrol vam namreč lahko ponudi vrhunske letne in zimske pnevmatike dimenzije različnih velikosti - Nokian Tyres in Hankook, ki so se na testih dokazale za najboljše na tržišču. Zlasti Nokian wr d3. Našo ponudbo dopolnjujejo tudi ostali proizvajalci pnevmatik za osebna, poltovorna, tovorna, terenska in SUV (4x4) vozila.

Pri nakupu zimskih gum vam nudimo možnost nakupa na obroke. Prepričani smo, da vas bo navdušila tudi naša posebna akcija, s katero boste pri nakupu zimskih gum lahko prihranili tudi do 35 odstotkov. Tudi za nakup zimske pnevmatike dimenzije različnih velikosti - Nokian Tyres in Hankook.

Višina popusta je za vsako blagovno znamko drugačna, zato vam svetujemo, da obiščete našo spletno stran in preverite naš cenik za dimenzije pnevmatik..

Datum menjave pnevmatik se bliža, zato nikar ne odlašajte. Preverite dimenzije pnevmatik za vaše vozilo in nas obiščite. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

Petrol d.d. | Ugodna prodaja pnevmatik, Dimenzije pnevmatik, Zimske pnevmatike dimenzije - povezave do naše spletne strani:

- Dimenzije pnevmatik

- Zimske pnevmatike dimenzije