Delovanje toplotne črpalke

Toplotna črpalka zagotavlja zanesljiv način ogrevanja sanitarne vode in stanovanja. Gre za okolju najprijaznejši in energetsko najvarčnejši sistem ogrevanja, saj za delovanje toplotne črpalke potrebujemo le od 20 % do 30 % električne energije, vsa ostala potrebna energija pa se pridobi iz zunanjih virov (voda, zrak, zemlja), ki vas ne stanejo popolnoma nič.

 

Toplotne črpalke Termotehnika

Toplotna črpalka TermotehnikaToplotne črpalke Termotehnika so rezultat 35-letnih raziskav na področju ogrevalnih sistemov. Njihov tehnološko razvit sistem omogoča učinkovito in ekonomično ogrevanje ter hlajenje prostorov z uporabo obnovljivih virov iz okolice, ob tem pa imajo razvit tudi kompresor Scroll, ki zagotavlja še manjšo porabo električne energije. Prednost ogrevalne naprave je gotovo tudi v tem, da je slovenskega porekla, kar med drugim pomeni, da je servis zanesljiv in vedno na voljo.

Termotehnika je toplotna črpalka tipa zrak/voda. Za delovanje izkorišča zunanji zrak ter omogoča primerno ogrevanje tudi pri temperaturah do -20 °C. Toplotna črpalka Termotehnika lahko poleg toplote zunanjega zraka izkorišča tudi toploto notranjega zraka.

Za toplotne črpalke Termotehnika je značilno tiho delovanje, zanesljivost in varnost. Njihova postavitev je preprosta in ne pomeni večjega posega v obstoječi objekt. Imajo grelno število COP od 3,6 do 3,7 (merjeno po standardu EN 14511 pri pogojih A2/W35) ter se lahko pohvalijo z izjemno kakovostjo. Zaradi posebne izvedbe uparjalnika so ogrevalne naprave sposobne delovati tudi pri zelo nizkih temperaturah (do -20 °C), njihova maksimalna temperatura ogrevanja pa je 58 °C. V poletnih mesecih je primerna tudi za hlajenje stanovanja.

 

OGLEJTE SI VEČ PODROBNOSTI

 

Ostale prednosti toplotne črpalke Termotehnika

Nakup toplotne črpalke Termotehnika je delno subvencioniran s strani države, investicija pa se vam bo zaradi manjše porabe energije hitro povrne. Približno 75 % energije, potrebne za delovanje toplotne črpalke, pridobimo iz okolja (zraka), ostalo energijo pa pridobiva iz elektrike, ki je tako glede na ceno kot glede na zalogo stabilnejša od fosilnih goriv. Toplotna črpalka prinaša 60 % prihranek za ogrevanje vode v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje in 40 % letnega prihranka v primerjavi s plinom. Za njeno delovanje prav tako ne potrebujete dimnika ali hranilnika goriva, prostor v katerega črpalko vgradimo, pa je lahko zelo majhen.

 

Od česa je odvisno delovanje sanitarne toplotne črpalke?

Na delovanje toplotne črpalke vpliva več dejavnikov. Pomembno je dobro premisliti, na katero mesto bomo črpalko postavili. Zanjo je najprimernejša klet s konstantno temperaturo skozi vse leto, druga možnost pa je podstrešje, kjer se temperatura načeloma ne spusti pod 0 °C. Drug pomemben dejavnik, od katerega je odvisno delovanje vaše toplotne črpalke, je dobra izolacija objekta, priporoča pa se tudi čim bolj kakovostna okna, ki preprečijo pretirano izgubo energije.

 

Za vse dodatne informacije in morebitna vprašanja smo vam na voljo v Centru energetskih rešitev v ljubljanskem BTC, hala 2, na brezplačni telefonski številki 080 22 66 ali pisno preko sistema Povej Petrolu.

 

Petrol d.d. | Delovanje toplotne črpalke Termotehnika – povezava do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Dunajska cesta 50
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
(01) 47 14 232
Seznam fraz
toplotne črpalke Termotehnika, delovanje toplotne črpalke
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA