Kamin – vgradni, prostostoječi, odprti, zaprti in kotni

 

Kamini učinkovito absorbirajo in zadržujejo toploto, ki jo nato počasi in enakomerno v obliki sevanja oddajajo po prostoru ter nas prijetno ogrejejo. Za kurjenje v kaminih se uporabljajo različna kuriva, kot so plin, elektrika in les. Ker les velja za cenovno ugodno in okolju prijazno kurivo, je ogrevanje na drva in pelete med najbolj priljubljenimi. Le kaj je lahko lepšega od posedanja pred zakurjenim kaminom, opazovanja igre plamenov in poslušanja pomirjujočega prasketanja ognja? Kamin lahko priključite tudi na centralno ogrevanje in tako zagotovite centralno pripravo toplote in hkrati tudi sanitarne vode. To bo pripomoglo k še večjemu udobju in bolj ekonomičnemu ogrevanju vašega doma.

Kamini so na voljo v različnih oblikah, barvah in slogih, zato ni bojazni, da ne bi našli pravega zase. Na voljo so celo kotni, saj mnogokrat v stanovanju ni prostora ali pogojev za postavitev kamina v osrednji del prostora. Kotni kamin bo zapolnil neizkoriščen predel stanovanja ter polepšal ambient. Za najbolj klasičnega velja vgradni kamin, ki se od prostostoječega loči po tem, da je dimnik nameščen neposredno na vrhu kamina. Njegova glavna prednost je ta, da ga enostavno lahko prilagodite celotnemu videzu prostora. Ob upoštevanju vseh pravil izgradnje in vgradnje vam bo služil še leta in leta. Z njim se boste počutili domače in prijetno.

 

PONUDBA KAMINOV

 

Vgradni kamin predstavlja najbolj zapleteno vrsto kamina

Vgradni kaminVgradnja kamina je vse pred kot enostavno opravilo. Načrtovati ga je treba že med samo gradnjo, saj zahteva svoj prostor. Najprej je treba predvideti premer dimnika, saj mora imeti z odprtim goriščem vsaj 200 do 250 milimetrov premera. Zagotovljen mora biti dovod zraka, poleg tega pa mora vgradni kamin biti postavljen tako, da se prostor lahko primerno zrači. To pomeni, da mora prostor z vgradnim kaminom imeti vsaj eno okno. Dvižna vrata na kaminu preprečujejo uhajanje dima in isker, ki nastajajo ob gorenju.

Vgradni kamini v celoti delujejo na sistem ventilatorja – vroč zrak gre iz vgradnega sistema v prostor ali celotno stanovanje. Poleg toplozračnih kaminov poznamo tudi akumulacijske in termo kamine. Prvi se ponašajo s tem, da prostor ogrevajo še več ur po končanem kurjenju, drugi pa za ogrevanje izrabljajo moč vode.
 

Naredite nekaj zase in za okolje in izberite vgradni, prostostoječi ali kotni kamin na drva ali pelete.

 

 

Peči keramika Novo mesto | Kamin, vgradni kamin, kotni kamini - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Podbevškova 18
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 39 35 750
07 39 35 765
Seznam fraz
kamin, vgradni kamin, kotni kamini
ZEMLJEVID