Prezračevalni sistem z rekuperacijo v vašem domu

Prezračevalni sistem predstavlja odlično alternativo odpiranju oken, s katerim ne dosežemo prav veliko. Drži, da je z vidika kakovosti zraka povsem vseeno, na kak način bomo prezračili prostor, vendar pa se težave pojavljajo drugje. Pri naravnem prezračevanju s kratkotrajnim odpiranjem oken hitro ugotovimo, da je tovrsten način zelo moteč in celo zamuden. Velikokrat odpremo okna takrat, ko se nam zazdi, da je zrak v prostoru slabše kakovosti, redkeje pa takrat, ko nas na to opozorijo dejavniki, kot je kondenzacija. Ena izmed ključnih prednosti uporabe prezračevalnega sistema z rekuperacijo je manjša količina energije, ki je potrebna za ogrevanje, saj so največje toplotne izgube pogosto posledica prezračevanja z odpiranjem oken, še posebej v kombinaciji s slabšo izolacijo hiše. Po vgradnji prezračevalnega sistema hitro opazimo prednosti, ki jih le-ta prinaša. Zlahka bomo odpravili težavo z nabiranjem kondenza na oknih, težave z odvečno vlago v prostorih in nenazadnje tudi težave s plesnijo, ki ima izjemno negativen vpliv na naše zdravje. Tisti, ki so se odločili za vgradnjo prezračevalnega sistema z rekuperacijo, poročajo o boljšem počutju in občutku svežine že ob samem vstopu v prostor. Razlika je opazna – je kot noč in dan. V kolikor ste tudi sami prepričani, da je zračenje z odpiranjem oken energetsko potratno, razmislite o vgradnji kvalitetnega prezračevalnega sistema z rekuperacijo. Lokalni prezračevalni sistemi, kakršen je tudi prezračevalni sistem Orca, so za uporabo pripravljene naprave, ki skrbijo za nenehen dovod svežega zraka, čiščenje zraka in hkratno odvajanje zraka iz vaših prostorov. Poleg svežega zraka se prezračevalni sistem Orca ponaša tudi z učinkovitim rekuperacijskim sistemom, ki pri samem delovanju vrača energijo zraka nazaj v prostor z kar do 90% izkoristkom.

Prezračevalni sistem

Katere so prednosti uporabe prezračevalnega sistema z rekuperacijo?

Uporabo prezračevalnega sistema z rekuperacijo priporočajo celo strokovnjaki, ki so prepričani, da se najde optimalna rešitev za čisto vsak objekt. Prezračevalni sistemi za hiše konstantno prezračujejo vse prostore brez odpiranja oken in prepiha ter nepotrebnih toplotnih izgub, primerni pa so tako za obstoječe hiše, kot tudi za novogradnje. Zagotavljajo nam neprestano svež zrak brez možnosti vstopa žuželk, cvetnega prahu ter hrupa iz okolice. Prezračevalni sistem poskrbi za odvajanje iztrošenega zraka ter odvečne vlage iz prostorov in tako zmanjšuje nastajanje plesni, pri vsem tem pa je poraba električne energije minimalna. Enostavna in cenovno najugodnejša rešitev za zagotovitev svežega zraka, zmanjšanje toplotnih izgub ter odpravo zidne plesni v obstoječih objektih je zagotovo naknadna vgradnja decentraliziranega prezračevalnega sistema, saj zanj potrebujemo zgolj eno odprtino v steni in električno vtičnico.

Več o tem

Vam plesen v prostorih povzroča težave?

Eden izmed najbolj učinkovitih načinov, kako se znebiti nadležne plesni v bivalnih prostorih, je uporaba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. Vzrok za nastanek plesni v bivalnih prostorih je brez dvoma prekomerna vlaga v prostoru in stenah, ki zagotavlja idealne pogoje za razvoj zidne plesni. S prezračevalnim sistemom Orca zagotavljamo neprestano izmenjavo zraka ter hkrati znižujemo tudi vlago v prostoru, kar posledično pomeni, da se s časoma pričnejo stene bolj izsuševati in pogoji za nastanek ter razmnoževanje zidne plesni slabšati. Zidna plesen se bo pri stalnem prezračevanju pričela počasneje razmnoževati in bo v večini primerov tudi popolnoma zamrla. Plesen ne predstavlja le estetske težave, temveč negativno vpliva na zdravje – v večini primerov prizadene dihalni sistem in kožo, ki je naš največji organ, zato je potrebno plesen pravočasno zatreti. V podjetju Orca Energija vam bomo z veseljem predstavili naše prezračevalne sisteme z rekuperacijo, ki bodo izboljšali kvaliteto bivanja v vašem domu.

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo