Sončna očala z dioptrijo so lahko bifokalna ali progresivna

Korekcijska sončna očala z dioptrijo so izdelana po meri, saj ima vsak človek drugačno razdaljo med zenicami, širino glave, karakteristike obraza in nenazadnje tudi različno dioptrijo. Kvalitetno izdelana sončna očala z dioptrijo lahko pripomorejo, da ponovno dobro vidimo, obenem pa lahko upočasnijo slabšanje vida. Bifokalna očala imajo dvožariščni stekli, sestavljeni iz večjega segmenta za gledanje na daljavo in manjšega za gledanje od blizu. To pomeni, da nam služijo za gledanje tako na daleč kot od blizu. Progresivna očala pa so korekcijska očala z več žarišči za gledanje na daljavo, bližino ter srednje razdalje. V naši optiki lahko dobite enožariščna in bifokalna očala, progresivna očala in sončna očala z dioptrijo. Izberite si svoja dioptrijska očala po meri. Še posebej priporočamo stekla proizvajalcev Hoya in Rodenstock.

Korekcijska sončna očala z dioptrijo - popolna sončna zaščita

Sončna očala z dioptrijoSončna očala niso le modni dodatek, temveč imajo zelo pomembno vlogo pri zaščiti oči pred škodljivi sončnimi žarki. Sonce nam namreč poleg sončne svetlobe pošilja širok spekter elektromagnetnih žarkov. Med pozitivnimi žarki so tudi takšni, ki so za nas zelo nevarni. Gre za kratkovalovni žarek, ki je še posebej nabit z energijo. Človeško oko ga ne zazna, zato lahko našim očem povzroči težke posledice. Ker je naše oko občutljivo na vidno svetlobo od 380 nm do 780 nm, morajo imeti sončna očala faktor UV 400. Poleg dobre UV zaščite je pomembna kvaliteta materiala stekla, biti pa mora tudi dobro površinsko obdelano. Zahvaljujoč današnji tehnologiji lahko poleg običajnih očal z dioptrijo dobite tudi korekcijska sončna očala. Lahko so izdelana za katerokoli dioptrijo in tudi za večino oblik okvirjev sončnih očal. Večja kot je dioptrija, bolj morajo biti stekla ravna, zato je izbira okvirjev včasih omejena. V naši optiki in očesni ordinaciji vam nudimo tudi zelo ukrivljena športna in sončna očala.

Športna sončna očala - naj bodo primerna okoliščinam, v katerih jih boste potrebovali

Pomembno je vedeti, v kakšnih okoliščinah bomo potrebovali športna sončna očala. V zadnjih letih se je namreč pojavila cela vrsta izboljšanih športnih sončnih očal, ki so po svoji kvaliteti in lastnostih prilagojena prav določenim športom. Pomembna lastnost leče in njeno prilagajanje intenzivnosti sončne svetlobe, kar pomeni, da je leča pri močnejšem soncu temnejša. Športna sončna očala torej poskrbijo za zatemnitev svetlobe in tako lažje gledanje v sončnih dneh.

Sončna korekcijska očala brez in z dioptrijo - akcija

V naši optiki vam nudimo popust na sončna očala pri plačilu z gotovino. Izbirali boste lahko med priznanimi proizvajalci. Izkoristite akcijo!

Optika Krstič I Sončna očala z dioptrijo - povezava do naše spletne strani: