Pregled za očala namenjen preverjanju kakovosti vida na daleč in od blizu

 

Osnovni pregled oči, s katerim preverjamo kakovost vida na daleč in od blizu, nam v osnovi pove, ali potrebujemo (nova) očala ali ne. Kakovost vida preveri okulist specialist, ki diagnosticira vzrok slabega vida in dioptrijo ter predpiše ustrezna korekcijska očala ali kontaktne leče. Te nato izdela optik, saj morajo dioptrijska očala biti izdelana po meri. Vsak človek ima namreč drugačno razdaljo med zenicami. Kakovostno izdelana dioptrijska očala lahko pripomorejo k izboljšanju vida ali pa vsaj k zaustavitvi slabšanja vida.

Okvirji korekcijskih očal se med seboj razlikujejo glede na namen uporabe in glede na material. Tako imamo klasične okvirje za daljavo, branje, vožnjo in za šport. Poleg tega se okvirji za očala razlikujejo tudi po velikosti, saj je za bifokalna in progresivna ali multifokalna stekla potrebna večja velikost okvirja kot za enožariščna stekla.

Pregled oči lahko naredi veliko več, kot samo določi vašo korekcijo vida. Splošni očesni pregledi nam pomagajo dovolj zgodaj odkriti in pozdraviti bolezenske spremembe na vaših očeh. Zato je priporočljivo, da se očesnega pregleda udeležite vsaj enkrat na dve leti – tudi če je vaš vid popoln. Kako pogosto boste dejansko hodili na očesne preglede, pa vam bo svetoval okulist.

 

Pregled za očala

 

Očesni pregled za voznike podoben splošnemu okulističnemu pregledu

Poleg osnovnega pregleda vida za predpis očal in morebitnih očesnih napak okulistična ambulanta Bonis opravlja tudi razširjen okulistični pregled za izdajo potrdila za vozniško dovoljenje ali za potrebe zaposlitve. Očesni pregled za voznike je namenjen preverjanju sposobnosti voznika za določeno kategorijo vozniškega dovoljenja. Podoben je splošnemu okulističnemu pregledu, le da je prilagojen specifičnim zahtevam poklicnih in amaterskih voznikov.

Okulistične preglede za očala opravljamo na dveh lokacijah, in sicer na Tržaški cesti 15 in v hipermarketu E. Leclerc na Rudniku, opravlja pa jih okulist specialist. Na okulistični pregled se lahko naročite osebno v ambulanti, po telefonu 01/426 18 18 (od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro ali v soboto med 9. in 12. uro) ali preko obrazca, ki ga najdete na naši spletni strani.

V Optiki Krstič vam je na voljo tudi široka izbira športnih sončnih in korekcijskih očal z dioptrijo ali s kliponom. Sončna očala z dioptrijo ne bodo poskrbela samo za zaščito oči pred sončnimi žarki in sevanjem, ampak tudi za korekcijo vašega vida. Zato nikar ne odlašajte, poskrbite za zdravje in zaščito svojih oči. Izberite si svoja korekcijska ali športna sončna očala z dioptrijo. 

 

EKSPRES OPTIKA MIRO KRSTIČ S.P. | pregled za očala, okvirji za očala, dioptrijska očala - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
EKSPRES OPTIKA MIRO KRSTIČ S.P.
Naslov
TRŽAŠKA CESTA 15
1000 LJUBLJANA
Spletna stran
E-pošta
01 4261818
Seznam fraz
pregled za očala, okvirji za očala, dioptrijska očala
ZEMLJEVID