Okulistični pregled – splošni očesni pregledi za odkrivanje bolezenskih sprememb na vaših očeh

 

Splošni okulistični pregledi so namenjeni odkrivanju in zdravljenju bolezenskih sprememb na vaših očeh. Ker lahko pride do obolenja na kateremkoli delu očesa, je izredno pomembno, da se pri okulističnem pregledu v očesni ordinaciji pregleda tako sprednje, povrhnje dele očesa, kot tudi očesno ozadje z mrežnico.


Okulistični pregled v naši očesni ordinaciji zajema:

  • osnovni pregled vida,
  • okulistični pregled za kontaktne leče,
  • okulistični pregled za vozniški izpit A in B,
  • pregled sive mrene.


Z osnovnim pregledom vida preverimo kvaliteto vida na daleč in od blizu. Sam pregled je hiter in enostaven, pokaže pa nam predvsem, ali potrebujete (nova) očala ali ne.

 

Očesni pregledi – zakaj so tako pomembni?

 

Redni očesni pregledi so pomembni, ker vam pomagajo ohraniti vid in vam zagotavljajo, da boste še naprej lahko uživali v dobrem zdravju oči in vida. Z dobrim vidom boste še naprej dobro in varno delali ali se igrali ter uživali v stvareh, ki jih imate radi. Dober vid pomeni boljšo kakovost življenja. Priporočljivo je, da se okulistični pregled v očesni ordinaciji opravi vsaj enkrat na dve leti – tudi če je vaš vid popoln. Kako pogosto boste dejansko hodili na očesne preglede, pa vam bo svetoval očesni strokovnjak.

 

Okulistični pregled je hkrati tudi pregled vašega splošnega očesnega zdravja

 

Okulistični pregled za boljši vid

Pri očesnem pregledu se lahko ugotovijo tudi morebitni zgodnji znaki zdravstvenih problemov, kot so npr. glavkom, visok krvni pritisk in sladkorna bolezen. Očesni pregled lahko razkrije tudi tveganje za možgansko kap, zvišano raven holesterola in simptome za multiplo sklerozo. Od zgodnjega odkritja je namreč odvisna uspešnost zdravljenja. Zgodnje odkritje in zdravljenje poslabšanje vida je pomembno tako za mlade kot starejše ljudi. Pri mladih je vid pomemben za učenje - slab vid lahko vpliva na uspešnost v šoli in pri drugih dejavnostih. Dober vid pa je pri starejših pomemben za samostojno življenje ter omejitev poškodb in nesreč. Če ste že imeli zamegljen vid ali glavobole, nikar ne odlašajte. Naročite se na okulistični pregled oči še danes!

 

Brezplačni očesni pregledi za kupce očal

 

V naši očesni ordinaciji se lahko na očesni pregled naročite po telefonu ali z e-prijavo v koledarju terminov, kjer si lahko ogledate proste ure določenega dne. V očesni ordinaciji opravljamo meritve dioptrij za očala in za kontaktne leče. Brezplačno pa vam ob nakupu očal nudimo meritve očesnega pritiska in očesnega ozadja ter potrdilo za vozniški izpit B-kategorije kot predlogo medicini dela.

 

Optika Krstič I Okulistični pregled za zdrave oči – povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
EKSPRES OPTIKA MIRO KRSTIČ S.P.
Naslov
TRŽAŠKA CESTA 15
1000 LJUBLJANA
Spletna stran
E-pošta
01 4261818
Seznam fraz
okulistični pregled, okulistični pregledi, očesni pregledi, očesna ordinacija
ZEMLJEVID