Kontaktne leče vseh vrst in tekočina za leče

Kontaktne leče - bodite lepi tudi brez očal

Kontaktne leče so majhne in tanke optične leče, ki so nameščene neposredno pod roženico. Trde leče, poltrde in mehke kontaktne leče so v prvi vrsti namenjene korekciji vida. Če želite postati uporabnik kontaktnih leč, se pri očesnem strokovnjaku naročite na okulistični pregled. Uporaba s seboj prinaša svobodo jasnega, udobnega in primernega vida. Leče bodo ponovno razkrile vašo naravno lepoto, ki so jo okvirji očal prikrivali, poleg tega pa vas ne bodo ovirale pri športnih aktivnostih. Na razpolago je torej več tipov kontaktnih leč, delimo pa jih glede na material, iz katerega so narejene in glede na čas nošenja.

Naročite se naočesni pregled.

Mehke ali poltrde kontaktne leče? Morda barvne?

Kontaktne leče - mehke, poltrde, trde

Glede na material, iz katerega so kontaktne leče narejene, jih delimo na mehke, poltrde in trde izberemo pa lahko tudi barvne z dioptrijo ali brez. Mehke kontaktne leče so izredno tanke in narejene iz materialov, ki omogočajo, da skoznje do očesa prehaja dovolj kisika. Večina kontaktnih leč je danes narejenih iz vode. Voda omogoča, da ostanejo leče mehke. Oko se nanje hitro navadi. Mehke kontaktne leče delimo na kratkotrajne in dolgotrajne. Kratkotrajne so najbolj pogosto predpisane leče in zelo hitro jih lahko zamenjamo z novimi. Dolgotrajne mehke kontaktne leče pa so lahko enoletne ali dvoletne. Dvoletne leče so v primerjavi z enodnevnimi zelo debele. Trde in poltrde kontaktne leče so izdelane iz plastike in so razmeroma trpežne. Vendar pa se nekateri ljudje zelo težko navadijo nanje ali jih celo ne prenašajo.

Barvne kontaktne leče, tudi brez dioptrije - spremenite ali poudarite svoje oči

Barvne kontaktne leče z dioptrijo ali brez, ki so lahko trde, poltrde ali mehke, spremenijo ali poudarijo naravno barvo vaših oči. Barvne leče brez dioptrije so oblikovane in obarvane tako, da ne ovirajo zenice pri širjenju in je vidno polje enako kot pri običajnih barvnih kontaktnih lečah z dioptrijo. Lahko jih uporabljamo le občasno ali pa nadomestimo s sorodnimi, t.i. brezbarvnimi lečami. Barvne kontaktne leče je treba vzdrževati in čistiti z ustrezno večnamensko raztopino - tekočino za leče.

Tekočina za kontaktne leče

Kontaktne leče morajo biti ves čas čiste in razkužene, zato je vzdrževanje izredno pomembno. Izbrati je treba lečam primerno tekočino za nego. Uporabniki mehkih kontaktnih leč uporabljajo tekočino, namenjeno shranjevanju in negi. Kontaktne leče je treba pustiti v tekočini čez noč. Tisti, ki uporabljajo trde in poltrde leče, pa uporabljajo dve tekočini za leče: eno za shranjevanje (shranjevalec) in drugo za izpiranje (detergent ali čistilec).

Vabljeni v Optiko Krstič med pestro ponudbo kontaktnih leč!

Optika Krstič I Kontaktne leče vseh vrst - povezava do naše spletne strani: