Mehke in poltrde kontaktne leče | Barvne leče z dioptrijo

Mehke kontaktne leče ali poltrde kontaktne leče - prednosti in slabosti v primerjavi z očali

Kontaktne leče (bodisi mehke ali poltrde) imajo v primerjavi s korekcijskimi očali kar nekaj prednosti. Kontaktne leče so mnogo bolj praktične, hkrati pa ponujajo večje vidno polje kot korekcijska očala. Tekočina za leče je pravzaprav edini dodatek, ki ga boste potrebovali. Vendar pa je treba paziti, da kontaktne leče, bodisi mehke bodisi poltrde, pa tudi barvne leče z dioptrijo, redno čistite s tekočino za leče.

Kontaktne lečeKontaktne leče v Optiki KrstičBarvne kontaktne leče

Poltrde kontaktne leče ali mehke kontaktne leče - podobnosti in razlike

Poltrde kontaktne leče so - tako kot pove ime samo - poltrde. Te kontaktne leče so trpežnejše kot mehke, vendar včasih zahtevajo več privajanja. Mehke kontaktne leče se prilagodijo očesu, prepuščajo kisik, zato jih uporabnik tako rekoč ne čuti. Tako za poltrde kot mehke kontaktne leče pa tudi barvne leče z dioptrijo je potrebna tekočina za leče, s katero jih očistimo in ponoči tudi shranimo v njej.


Barvne leče z dioptrijo - korekcija vida in zanimiv videz

Barvne leče z dioptrijo so lahko mehke ali poltrde kontaktne leče. Ponujamo vam na desetine različnih barvnih odtenkov, s katerimi boste popestrili svoj videz. Izberite vaše nove leče v naši optiki - vabljeni!

Za še več podrobnosti vabljeni na našo spletno stran!

Kakovostna očalaOkulist Krstič v ljubljaniOkulistična ambulanta Krstič