Pošlji povpraševanje

Okulistična ambulanta Bonis opravlja različne preglede vida

Okulistična ambulanta Bonis in optika Krstič sta vključeni v sistem javne zdravstvene mreže. Okulistične preglede izvajamo v v dveh poslovalnicah, in sicer na Tržaški cesti 15 (Ljubljana-Center) in v hipermarketu Leclerc na Rudniku. Okulistična ambulanta v obeh poslovalnicah opravlja tako osnovne preglede vida za kontaktne leče ali očala kot splošne okulistične preglede vida in očesnih napak. Prav tako opravlja pregled za izdajo potrdil za medicino dela, na primer za vozniško dovoljenje ali potrebe zaposlitve.

Okulistična ambulanta Bonis pa v sklopu pregledov opravlja tudi preiskave, kot so:

  • refraktometrija,
  • tonometrija,
  • pregled očesnega ozadja,
  • sprednja biomikroskopija,
  • zadnja biomikroskopija,
  • gonioskopija,
  • fundoskopija pri široki zenici,
  • Schirmerjev test in
  • določitev barvnega vida.

Okulistične preglede lahko opravite na koncesijo ali samoplačniško. Za osnovni okulistični pregled vida za predpis očal niti ne potrebujete napotnice, zadostuje samo zdravstvena kartica. Na okulistični pregled se lahko naročite osebno v ambulanti, po telefonu 01/426 18 18 (od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro ali v soboto med 9. in 12. uro) ali preko spletnega obrazca, ki ga najdete na naši spletni strani.

Okulistična ambulanta - pregled vida za očala ali kontaktne leče

Okulistična ambulantaRedni očesni pregledi so pomembni, saj nam pomagajo ohraniti vid in zagotavljajo dobro zdravje naših oči. Priporočljivo je, da očesni pregled opravite vsaj vsaj enkrat na dve leti - tudi če je vaš vid popoln.Kako pogosto boste dejansko hodili na očesne preglede, pa vam bo svetoval okulist.
Osnovni pregled vida za očala ali kontaktne leče je hiter in enostaven - preverjanje kakovosti vida na daleč in blizu nam pokaže, ali potrebujemo (nova) očala ali ne. Po želji se lahko odločimo tudi za kontaktne leče, ki so v bistvu korekcijska stekla, ki jih namestimo neposredno na roženico.
V primerjavi s korekcijskimi očali omogočajo večjo bistrino in ostrino ter jasnost in naravnost slike. Ponujajo širše vidno polje, so precej lažje za nošenje, se ne zarosijo, saj privzamejo temperaturo očesa, predvsem pa omogočajo ukvarjanje s športom in drugimi aktivnostmi.
Dobimo jih po enakem postopku kot korekcijska očala. Pregled opravimo pri oftamologu, ki nam diagnosticira vzrok slabega vida in dioptrijo ter predpiše ustrezne kontaktne leče, te pa nato izdela optik. Optika Krstič vam tako v poslovalnici Ljubljana-Center kot v tisti na Rudniku nudi pestro izbiro kontaktnih leč vodilnih svetovnih proizvajalcev.

EKSPRES OPTIKA MIRO KRSTIČ S.P. | Okulistična ambulanta, pregled za leče, pregled za očala - povezave na našo spletno stran:

Pošlji povpraševanje