IR ogrevanje s paneli je po izkušnjah mnogih ena najboljših možnosti

IR ogrevanje ne zahteva zelo visokega začetnega vložka. Posamezni grelni paneli so namreč cenovno precej dostopni. Poleg tega pa se lahko prehoda na IR ogrevanje lotite postopoma – torej da opremljate en prostor za drugim, ne vseh naenkrat. Med številne prednosti te rešitve med drugim sodi dejstvo, da pri vgradnji ne bodo potrebni večji posegi, zato je to tudi odlična izbira za najemniška stanovanja. Prav tako pa pogoj za vzpostavitev učinkovitega sistema nista dimnik ali kurilnica. Zaradi vsega tega odločitev za IR ogrevanje ni povezana z dolgotrajnim načrtovanjem, ampak gre za nekaj, kar je mogoče realizirati v zelo kratkem času.  

ir ogrevanje

Infrardeči grelni paneli se lahko pohvalijo z zelo učinkovitim delovanjem

Da bi razumeli, zakaj so infra grelne plošče izredno učinkovite in vse bolj priljubljene, moramo najprej vsaj okvirno poznati njihov osnovni princip delovanja. Medtem ko klasični konvekcijski sistemi temeljijo na ogrevanju zraka, ki predstavlja medij za prenos toplote, infrardeči grelni paneli za IR ogrevanje omogočajo, da preskočimo ta »vmesni korak«. Valovi oziroma žarki, ki jih oddajajo naprave, namreč segrevajo neposredno telesa in predmete, zato je učinek mnogo naravnejši, občutek pa precej prijetnejši, saj gre za podoben princip, kot če bi bili izpostavljeni sončni toploti. Ob tem pa seveda ni nevarnosti, ki so povezane z UV-sevanjem. Tudi nasploh veljajo  infra grelne plošče za izredno varno rešitev, ki je prijazna do dihal oz. sluznice in ki ne prispeva k povečani nevarnosti za alergijske reakcije. Ker ne prihaja do nenehnega kroženja zraka, to pomeni mnogo manj dviganja prahu, potreba po zračenju pa se običajno precej zmanjša.

Pomembno je, da so infrardeči sevalni paneli prilagojeni prostoru

Za učinkovito ogrevanje z IR paneli je sicer izjemno važno, da izbiro prilagodimo specifikam prostora. Temeljna značilnost, na katero morate biti pozorni, je seveda moč. Pri tem naj opozorimo, da izbira moči ne bi smela biti odvisna zgolj od površine oziroma prostornine prostora. Nujno je namreč, da upoštevamo specifične gradbeno-fizikalne značilnosti objekta, predvsem pa vrsto in kakovost izolacije. V podjetju Nuvision vam pomagamo ugotoviti, kakšna moč bi bila zares primerna za posamezni prostor v vašem domu. Obenem pa vam svetujemo glede pravilne postavitve, ki ima prav tako izjemno pomemben vpliv na učinkovitost in na porabo pri IR ogrevanju.

infra grelne plošče

Odločitev za IR ogrevanje z IR paneli poskrbi za prihranke

Primerjava z večino drugih možnosti, med katerimi je mogoče izbirati, običajno razkrije, da je IR ogrevanje ena najcenejših opcij. To seveda drži za primere, ko so v rabi resnično kakovostni infrardeči sevalni paneli z odličnim izkoristkom, ki velik del oz. večino pridobljene električne energije pretvorijo v toploto. Temu opisu nedvomno ustrezajo proizvodi znamke Vitalheizung, ki jih najdete v naši ponudbi. Za vsako posamezno napravo je mogoče z upoštevanjem konkretnih okoliščin načrtovane uporabe narediti informativni izračun porabe, na podlagi katerega se boste prepričali, da je ogrevanje z IR paneli Vitalheizung ena najcenejših opcij, ki vam zagotavlja dolgoročne prihranke.

Infra grelne plošče Vitalheizung sodijo v sam vrh kakovosti

Ohišje iz jekla poskrbi, da so sevalni paneli Vitalheizung še posebej varni. Pri protipožarni zaščiti pa ima pomembno vlogo tudi dejstvo, da ne prihaja do čezmernega segrevanja sprednje in zadnje strani naprave. Ob nakupu vam pripada kar 7 let garancije, dobava pa je izredno hitra, ne glede izbrani model. Artikli iz našega prodajnega programa, ki so prepričali že številne zadovoljne uporabnike, se uvrščajo med najkakovostnejše naprave za IR ogrevanje. Znamka Vitalheizung je odličen dokaz za to, da je IR ogrevanje izjemno pametna rešitev – tako za vašo denarnico kot za varnost ter zdravje vas in vaših najdražjih. Sama montaža je hitra in preprosta, zato boste že kmalu uživali v vseh prednostih, ki jih prinaša ogrevanje z IR paneli. Če želite, pa lahko montažo prepustite kar našim izkušenim monterjem, ki bodo delo opravili hitro in strokovno ter poskrbeli za zares optimalno pozicioniranje, zaradi česar bo IR ogrevanje še varčnejše in prijetnejše.

Preberite si več o IR panelih