Infrardeči paneli za ugodno, zdravo, učinkovito in prijetno IR ogrevanje

Infrardeči paneli so ena najbolj zdravih izbir za ogrevanje. Ne povzročajo namreč dvigovanja prahu in ne izsušujejo zraka, zato pridejo v poštev tudi za alergike in za ljudi  z zelo občutljivimi dihali. A ne le da infrardeče oziroma IR gretje ne bo imelo negativnega vpliva na zdravje, ampak je lahko celo koristno, saj se valovi, ki jih oddajajo infrardeči paneli za ogrevanje, pogosto uporabljajo kot pomoč z bolnikom z različnimi zdravstvenimi težavami (oslabljen imunski sistem, slaba prekrvavitev, kronične bolečine ipd.), srečujemo pa jih celo pri inkubatorjih, kjer skrbijo, da je nedonošenčkom prijetno toplo. Pozitiven vpliv na zdravje pa še zdaleč ni edini razlog, zakaj izbrati prav IR gretje

Infrardeči paneli za IR gretje učinkujejo podobno kot sončna toplota

Zagotovo poznate občutek, ko je zunaj zelo hladno, a ko vas neposredno obsijejo sončni žarki, vas nenadoma neha zebsti. Čeprav se temperatura zraka ni spremenila, je sprememba, ki jo občutite, več kot opazna. Podoben učinek je mogoče opaziti v stanovanjih in drugih prostorih, kjer se uporabljajo infrardeči paneli. Ti namreč ne segrevajo zraka, kar je princip, ki je zelo potraten, ampak predmete in živa bitja v neposredni okolici. Tako gre za izjemno učinkovit sistem, ki poskrbi, da se celotni prostor spremeni v nekakšen radiator, toplota pa vas enakomerno dosega z vseh strani. Dogaja se torej nekaj podobnega kot v naravi oziroma na prostem, zato so infrardeči oz. IR paneli za ogrevanje ena najbolj naravnih rešitev.

ir paneli za ogrevanje

IR paneli za ogrevanje pomagajo pri težavah z vlažnimi stenami

Čeprav infrardeči grelni panel ne bo izsušil zraka, pa po drugi strani izredno uspešno pomaga pri izsuševanju sten, zato se še posebej priporoča v stanovanjih, kjer se po zidovih pogosto nabira vlaga, ki nemalokrat vodi do razvoja nevarne plesni. IR paneli za ogrevanje zagotovijo, da bo to kmalu le še neprijeten spomin. Opisani princip delovanja poskrbi za segrevanje sten, ki bodo odslej tople in suhe – tako svojo kot otroško posteljo boste denimo lahko pomaknili neposredno k steni.

Vrhunski IR paneli za kopalnico in druge prostore v vašem domu

Infrardeči grelni panel se lahko uporablja v praktično katerem koli prostoru, kjer želite poskrbeti za varno, zdravo in poceni ogrevanje. Možni so IR paneli za kopalnico, dnevno sobo, spalnico itn. Hkrati pa gre za naprave, ki se vse pogosteje uporabljajo v pisarnah in v različnih javnih ustanovah. Pri tem pa je seveda pomembno, da dimenzije oz. moč naprave prilagodite prostornini posamezne sobe. Če vas zanimajo najkakovostnejši IR paneli – za kopalnico, otroško sobo, spalnico itn. – ste na pravem mestu. V ponudbi podjetja Nuvision vas namreč čaka raznolik nabor naprav priznane znamke Vitalheizung. To so infrardeči paneli evropskega proizvajalca, ki so nadpovprečno učinkoviti oz. varčni. Njihova poraba je izjemno nizka zaradi dejstva, da se praktično vsa električna energija pretvori v toplotno. Da je sevanje zares odlično, pa med drugim skrbi unikatna zrnata površina sprednje strani, ki je izdelana iz posebnih kamnov Termoquarz. Tovrstna sestava omogoča precej učinkovitejše ogrevanje kot v primeru uporabe infrardečih plošč, katerih površina je popolnoma gladka. Obenem gre za izredno varne infrardeče plošče, katerih sprednja stran ne bo presegla temperature 90 stopinj Celzija, zadnja pa se ne bo segrela na več kot 35 stopinj Celzija. Tako je nevarnost za opekline, samovžig ipd. bistveno nižja kot pri navidezno podobnih napravah.

ir paneli za kopalnico

Infrardeči grelni panel in sončne celice – zmagovalna kombinacija

Čeprav so infrardeči paneli za ogrevanje Vitalheizung že sami po sebi izredno varčna opcija, ki obeta precejšen prihranek energije, pa so vam zagotovljeni še večji prihranki, če obenem investirate v lastne sončne celice. Po želji je možna izvedba »na ključ«, kar pomeni, da za vas vzpostavimo celotni sistem, ki vam bo zagotavljal samooskrbo z električno energijo. V vsakem primeru pa seveda poskrbimo za to, da bodo infrardeče plošče montirane zares profesionalno, saj je to nujni pogoj za resnično učinkovito delovanje.