Infra paneli so varen in zdravju prijazen ogrevalni sistem

Infra paneli so dokazano varen in zdravju koristen način ogrevanja, saj jih uporabljajo tudi v zdravstvu. IR grelec namreč uporabljajo v inkubatorjih, kjer z njim ogrevajo nedonošenčke. Uporabljajo se tudi za zdravljenje različnih bolezenskih stanj in lajšanje bolečin. IR ogrevalni paneli so tako ena najboljših naložb, kar jih lahko naredimo zase in za svojo družino. Poleg tega, da prijetno ogrejejo prostor, se v njem tudi dobro počutimo. IR ogrevanje prodre do 4 centimetre v telo, zato na nas deluje globinsko. Infrardeča toplota valovnih dolžin, enakih sončni toploti, spodbuja prekrvavitev, celjenje ran in poškodb, odpravlja bolečine in različne zdravstvene težave. Pomaga nam, da se hitreje sprostimo in si »napolnimo baterije«, če smo utrujeni, izčrpani ali pod stresom. Odlično vpliva na starostnike, dojenčke in tudi na hišne ljubljenčke, ki se radi zadržujejo v bližini IR grelca.

IR ogrevalni paneli

IR grelec bo odpravil tudi škodljivo plesen in vlago v stenah

Poleg neposrednih koristi za zdravje nam IR ogrevalni paneli pomagajo tudi pri odpravi plesni, ki je izjemno škodljiva za zdravje. Če imate prostor, kjer se nenehno nabira plesen, bo ta ob pravilni namestitvi in uporabi grelca popolnoma izginila. IR sevanje namreč pronica globoko in enakomerno v stene, zato učinkovito odpravlja vlago. S pomočjo IR panelov bodo zidovi, ki so bili prej nenehno hladni, postali topli in suhi, brez vlage. Ko bomo spali ali sedeli ob zidu, nam bo oddajal prijetno toploto, ki je prej nismo bili vajeni. Nasploh IR grelne plošče segrejejo čisto vse predmete v prostoru – od tal, sten in zidov do pohištva. Ti predmeti absorbirajo toploto in jo nato sevajo nazaj v prostor in ga s tem ogrevajo. Tak princip ogrevanja so poznali že v starih časih, ko so se greli ob lončenih pečeh.

Kateri IR ogrevalni paneli so najboljši na trgu?

Če se odločate za nakup infra panelov, se obrnite na strokovnjake, ki vam bodo svetovali, kakšna postavitev in jakost panela prideta v poštev za vaš prostor. Strokoven nasvet vam bodo nudili zaposleni v podjetju Nuvision d.o.o., ki se že od leta 2008 ukvarja z infra paneli – njihovo prodajo in montažo. Kot poudarjajo v podjetju, si lahko ob napačno izbranih panelih naredimo več škode kot koristi. Ni vsak IR grelec primeren za vsak prostor, zato mora biti pravilno izbran.

V podjetju Nuvision ponujajo certificirane svetovno znane panele avstrijske izdelave – Vitalheizung. Gre za ene najboljših IR grelcev, ki so trenutno prisotni na trgu, saj so izdelani tako, da nas popolnoma varujejo pred samovžigom. Njihova temperatura ob polni obremenitvi namreč ne preseže 90 °C na sprednji strani in 35 °C na zadnji strani. V primeru, da je stena premazana z vnetljivim materialom, bi lahko prišlo ob prevelikem segrevanju do vžiga. Pa tudi sprednja stran ne sme biti prevroča, saj bi obstajala nevarnost opeklin. Zadnja stran teh panelov nudi visoko izolativnost, medtem ko sprednja stran omogoča skoraj popoln toplotni izkoristek. Posebnost panelov blagovne znamke Vitalheizung je tudi ta, da nimajo gladke površine, temveč sestavo iz posebnih kamnov Termoquarz. Ti omogočajo skoraj 3-krat boljše sevanje kot v primeru gladke površine.

IR ogrevanje

IR paneli – kakšna je poraba energije?

IR paneli zagotavljajo velike prihranke pri ogrevanju, saj zmanjšujejo porabo električne energije. Za to, da v prostoru občutimo 23 °C, je pri IR grelcu dovolj, da termostat nastavimo na 20 °C. Ker zagotavljajo enakomerno ogrevanje, ob njihovi uporabi ne nastaja razlika v temperaturi med stropom in tlemi. Za IR ogrevalne panele je dovolj, da delujejo med 4 in 6 ur dnevno, kar nam še dodatno pomaga zmanjšati porabo električne energije. Podjetje Nuvision ponuja tudi montažo sončne elektrarne na ključ, kar v kombinaciji z IR gretjem pomeni enkratno investicijo in doživljenjsko brezplačno ogrevanje.