IR paneli poskrbijo, da bo cena ogrevanja izjemno ugodna

IR paneli bodo v vašem stanovanju vzpostavili sistem, ki spominja na učinke sončne toplote. Mnogi so tako prepričani, da je mogoče najbolj naravno obliko segrevanja zaprtih prostorov v zimskem času doseči prav z IR paneli. Cena oziroma nizki stroški pa predstavljajo dodatni razlog, zaradi katerega so IR paneli za ogrevanje našli pot v številne domove – in kot vse kaže, se bo ta trend v prihodnje le še stopnjeval.

Osnovne informacije v povezavi z IR paneli

Da bi razumeli, zakaj veljajo IR paneli za eno najbolj varčnih opcij, moramo najprej razumeti, kako sploh delujejo. Njihova glavna posebnost je, da ne tratijo dragocene energije s segrevanjem zraka, saj se potrebujejo medija za prenos toplote. Infrardeči žarki z valovno dolžino od 7 do 14 mikronov (podobno kot pri sončnih žarkih), ki jih oddajajo IR paneli za ogrevanje, bodo ogreli okoliške predmete, zidove in telesa. Temu pa bo nato sledilo postopno sproščanje toplote, ki vas bo dosegala z vseh strani. Princip torej nekoliko spominja na talno gretje, le da je tu možna akumulacija precej večje količine toplote. V povprečju je tako temperatura predmetov za približno 3 stopinje Celzija višja od temperature zraka. Ta inovativen princip je razlog za vse večjo priljubljenost, ki jo uživajo IR paneli. Poraba elektrike je mnogo nižja kot pri konvekcijskih grelnikih, s tem pa tudi cena oziroma mesečni strošek. Toplota, ki se sprošča, je prijetnejša, za povrh pa lahko infrardeči žarki pozitivno vplivajo na zdravje, zaradi česar imajo pomembno mesto v medicini oz. pri različnih oblikah terapij. Med drugim so koristni za krepitev imunskega sistema, kot pomoč pri lajšanju bolečin in za pospeševanje krvnega obtoka.

ir paneli za ogrevanje

Nadpovprečno varčni IR paneli

Odločitev za naprave znamke Vitalheizung pomeni, da se boste ogrevali s še posebej učinkovitimi IR paneli. Cena vzdrževanja prijetne temperature v stanovanju v hladnejšem letu bo mnogo nižja, kot je bila doslej. Stroški so torej nižji celo v primerjavi z drugimi IR paneli. Poraba elektrike je namreč pri modelih evropskega proizvajalca Vitalheizung zelo nizka zaradi izredne učinkovitosti pri pretvorbi v toplotno energijo, pri čemer praktično ni izgub. Cena oziroma znesek, ki ga odštejete ob nakupu, se tako že kmalu povrne – naprave se pravzaprav odplačajo same. Obenem so to naprave, ki jih odlikuje eleganten dizajn, primeren za praktično kateri koli prostor (po želji je možna dobava z izbranim motivom, tudi v obliki ročne poslikave). Njihova montaža je hitra in nezahtevna, v primeru selitve pa jih boste lahko preprosto vzeli s seboj, kar pomeni, da to, da morda živite v najemniškem stanovanju, ni ovira. Ker zavzamejo malo prostora, pa so primerni celo za zelo majhna stanovanja oz. za sobe z manjšo površino, kjer moramo biti izredno previdni pri izbiri opreme.

IR paneli v akciji

IR paneli v akciji so na voljo po še posebej dostopni ceni

Velik del ponudbe podjetja Nuvision predstavljajo prav IR paneli Vitalheizung. Cena, ki vam jo ponujamo, je zelo dostopna – še toliko bolj, če upoštevate, da se vam obetajo vse prej kot zanemarljivi dolgoročni prihranki, ki jih je mogoče doseči s kakovostnimi IR paneli. Akcija pa poskrbi, da so vam na voljo še nekoliko ugodnejši IR paneli. Naša akcijska ponudba IR panelov se redno posodablja, zato vas vabimo, da spremljate našo spletno stran, saj si lahko s tem zagotovite še posebej ugodno razmerje me kakovostjo in ceno. IR paneli za ogrevanje Vitalheizung  so torej zagotovo ena najboljših investicij, če razmišljate, kako na dolgi rok znižati stroške gospodinjstva. Seveda pa niso primerni le za domove, ampak vas v naši ponudbi čakajo tudi modeli, ki pridejo v poštev za poslovne prostore, in celo industrijske izvedbe. Zaupajte nam, kakšne so vaše potrebe in pričakovanja, in potrudili se bomo, da za vas poiščemo model, s katerim bo mogoče doseči optimalen učinek.