Zdravstveno zavarovanje

Enostavno preverjanje zdravstvenega zavarovanja

V življenju moramo za nekatere stvari dobro poskrbeti, če želimo, da bomo kakovostno in zdravo živeli. Med vsemi zadevami, ki so življenjsko nujne in pomembnejše, pa je tudi primerno zdravstveno zavarovanje.

Pri nas zdravstveno zavarovanje delimo na obvezno in dopolnilno oziroma dodatno. Preverjanje zdravstvenega zavarovanja lahko najhitreje opravite kar na spletni strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Pri sebi morate imeti zdravstveno izkaznico, na kateri je napisana ZZZS številka, ki jo boste morali vtipkati v za to določeno okence. Ko boste to storili, se bo pred vami pokazal status vašega zavarovanja, ki vam bo dal vedeti, ali ste obvezno in tudi dodatno zavarovani.

Preverjanje zdravstvenega zavarovanja

Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Prva oblika zdravstvenega zavarovanje je pri nas nujna, na kar kaže že njegovo poimenovanje, torej obvezno zdravstveno zavarovanje. Druga oblika pa je izbirne narave, torej se zanj odločimo ali ne. Glede na to, kaj vse nam ponuja v določenih življenjskih situacijah, ki so vezane na nezgode vseh sort, pa je vsekakor tudi ta oblika zavarovanja več kot pa le dobrodošla.

Obvezno zdravstveno zavarovanje si ponavadi zagotovimo ob zaposlitvi, lahko pa si ga seveda uredimo tudi sami. Ta oblika zavarovanja je tudi pogoj, da lahko sploh sklenemo dodatno oziroma dopolnilno zavarovanje. Preverjanje zdravstvenega zavarovanja, tako obveznega kot tudi dopolnilnega, pa lahko, kot smo že omenili, preverite na Zavodu za zdravstveno zavarovanje.

Kaj nam omogoča dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Zagotovo se prav vsi dobro zavedati, da nam obvezno zdravstveno zavarovanje v primeru določene nezgode ne more kriti prav vseh stroškov zdravstvenih storitev. Razliko nam seveda pokrije dopolnilno zdravstveno zavarovanje. In če tega nimamo sklenjenega, moramo to razliko pokriti sami iz svojega lastnega žepa. In ker so stroški lahko bajno veliki, je dodatno zavarovanje priporočljivo prav za vsakogar izmed vas.

Na spletni strani ponudnikov dodatnega zavarovanja si lahko preberete, kaj vse vam še omogoča dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Pri nas ga lahko sklenete pri treh različnih zavarovalnicah. To so Vzajemna, Triglav in Adriatic. Prav vsaka od njih pa vam ob sklenitvi na dodatno zavarovanje ponuja izjemno mikavne ugodnosti pri nekaterih prodajalcih izdelkov ali ponudnikov storitev, ki vam bodo še kako zelo dobro koristili. Tudi te ugodnosti lahko kadar koli preverite na njihovih spletnih straneh, kjer boste lahko videli tudi ceno, ki jo boste morali vsak mesec plačati ob sklenitvi dodatnega zavarovanja.

Če niste povsem prepričani v stanje vašega zdravstvenega zavarovanja, je čas, da opravite preverjanje zdravstvenega zavarovanja, saj boste le tako lahko povsem mirno spali in se počutili veliko varneje kot pa sicer.