Hladnejše obdobje leta je idealno za uporabo vakuumskih sončnih kolektorjev

Uporabimo vse močnejše sonce, ki ne izstavlja računa.

 

V hladnih zimah veliko premišljujemo o tem, kako znižati stroške ogrevanja. Velikokrat smo brali o tem, da bi lahko s kvalitetnim vakuumskim kolektorjem, precejšen del sončne energije uporabili za ogrevanje stanovanj. Koliko toplote bomo s kolektorjem lahko pridobili, je odvisno od kvalitete kolektorja, kvalitetne izvedbe sistema in od tega, koliko svetlobe je na razpolago. V oblačnih in deževnih dneh, je seveda svetlobe, ki je kolektorju na razpolago manj, kot takrat, ko sije sonce. Ob tem je zunanja temperatura pri delovanje kvalitetnih vakuumskih kolektorjih nepomembna, pomembna je količina svetlobe, ki jo merimo v W/m2.
Ko se odločamo o tem ali investirati v kolektorje, ali ne, ali še malo počakati, se moramo zavedati, da vam kolektorji pričnejo vračati vloženi denar že prvi dan po instalaciji. Medtem, ko čakamo pa plačujemo drage energente in v resnici ničesar ne pridobimo.

 


Ključno pa je, da se odločimo za čim kvalitetnejše in ne čim cenejše kolektorje, kajti samo kvalitetni kolektorji imajo dovolj dolgo življenjsko dobo, da bodo uspeli zbrati dovolj brezplačne energije in vam bodo začetno investicijo lahko večkratno povrnili.
Ključni podatki pri odločitvi za znamko sončnih kolektorjev so:koliko energije pridobijo, iz kako trajnih materialov so sestavljeni, kakšno garancijsko dobo z njihovim nakupom dobimo, kakšna je njihova življenjska doba, kako dolgo so določeni kolektorji že na trgu, kakšne teste v certificiranih inštitutih so opravili.
Manj kot je razpoložljive energije na voljo, bolj pomembno postane dejstvo, da imamo kolektor, ki je sposoben izkoristiti tudi difuzno svetlobo, da dobro deluje tudi v megli in oblačnem, ter hladnem vremenu. Zavedati se moramo namreč, da takrat, ko kolektor ne pridobiva toplote, je naša investicija v kompletensistem, ne le v kolektor, mrtva.
Kolektorji GreenLand Systems vam zagotavljajo dolgo življenjsko dobo, in 10 letno garancijo. Imajo vse aktivne dele z absorberjem v vakuumu, na udarce odporno steklo. Narejeni so iz trajnih materialov kot so baker, aluminij in nerjaveče jeklo in ne  iz materialov, ki bi bili manj odporni na ekstremne vremenske pogoje, katerim so kolektorji na strehi izpostavljeni. Nenazadnje pa so GreenLand Systems kolektorji s slovenskim poreklom, saj jih je zasnoval in jih še naprej stalno razvija,ter izpopolnjuje Slovenec, ki že preko 30 let dela in živi v Avstraliji.

Za svetovanje in brezplačen ogled pokličite Bio Planet d.o.o. na 01 5240 320


Objavljeno: 21. avgust 2014

PODJETJA
Nobeno podjetje ni povezano s tem nasvetom.