Tlakovci vzdrževanje

Tlakovci in lomljeni zidalki – vzdrževanje za daljšo življenjsko dobo in lep videz

Pri urejanju dvorišč in vrtov so pogosta izbira ravno tlakovci. Vzdrževanje betonskih izdelkov sicer ni pretirano zahtevno, je pa kljub temu smiselno, da se o tem, kako poteka čiščenje tlakovcev, pozanimate pri strokovnjakih. Tako si namreč bistveno olajšate delo, hkrati pa betonski izdelki dlje časa ostanejo lepi. V podjetju Jarc vam bomo z veseljem ponudili strokovne nasvete, orodje in ustrezna čistila za čiščenje in vzdrževanje. Tlakovci na vašem dvorišču bodo ostali lepi dolgo časa.

 

 Čiščenje tlakovcev na vašem dvorišču ali vrtu

Med najbolj praktične načine za ureditev dovoznih poti, dvorišča in potk na vrtu zanesljivo spadajo betonski tlakovci. Vzdrževanje oziroma čiščenje je povezano z dejstvom, da so tlakovci in lomljeni zidaki izdelani iz naravnega materiala. Za najosnovnejše čiščenje teh izdelkov sta pravzaprav kar voda in metla ali krtača, s katerima odstranimo prah in umazanijo, lahko pa uporabimo tudi visokotlačne čistilce. Ker so nameščeni na dovozih in dvoriščih, se lahko na betonski izdelkih pojavijo tudi madeži, ki jih voda ne odstrani. In kako takrat ravnati s tlakovci? Vzdrževanje oziroma čiščenje se opravi z za to namenjenimi čistili.

             Tlakovci vzdrževanje  Čiščenje tlakovcev 

Tlakovci – vzdrževanje pozimi in redna impregnacija

Na betonu se pogosto pojavijo lise različnih barv. Bele lise ali tako imenovano cvetenje betona, rumenorjave lise in različni barvni odtenki so naraven pojav, ki ne zmanjša kakovosti betona, zato naj vas ne skrbijo, če so takšni tudi vaši lomljeni zidaki ali tlakovci. Vzdrževanje in čiščenje tlakovcev pozimi ne zahteva nobene posebne nege, le paziti je treba, da pri pluženju ali kidanju ne uporabljate orodja, ki lahko opraska beton. Tlakovci Jarc so odporni proti soli, zato sol lahko uporabljate, vendar se držite načela, da je čezmerno soljenje škodljivo za kateri koli material. Obstajajo tudi izdelki, ki zagotavljajo, da so na vašem dvorišču dlje časa lepi tlakovci. Vzdrževanje lahko namreč zajema tudi uporabo temu namenjenih impregnacijskih sredstev, ki betonske izdelke zaščitijo pred zunanjimi vplivi.

 

 

Cementni izdelki Jarc

Objavljeno: 8. maj 2014