Sedežna garnitura

Sedežna garnitura naj popolnoma ustreza vašemu domu

Sedežna garnitura je največji kos pohištva v dnevnem prostoru, zato se ob urejanju le tega velikokrat sprašujemo kam jo postaviti, da bo dosegla svoj namen, popestrila prostor in ga hkrati ne preveč zapolnila. Nedolgo nazaj smo sedežne garniture najraje postavljali ob steno, danes pa so vedno bolj priljubljene postavitve v sredino prostora.

Velikokrat ljudje pri urejanju prostorov pretiravamo, in jih pretirano zapolnimo z različnimi kosi pohištva. S tem pa dosežemo, da je naš prostor preveč utesnjen. Zato ne sledite svojemu sosedu, ki je ravnokar kupil veliko, masivno in izjemno prefinjeno sedežno garnituro, ki pa nikakor ne bi pasala v vaš prostor.

Sedežne garniture

Postavitev ob steno ali na sredino sobe?

Ob tem, ko boste razmišljali kam postaviti sedežno garnituro, se vam bo tudi že porajala ideja o njeni velikosti in obliki. Pomembno je, da prostora ne zapolnite do te mere, da se boste težko gibali med posameznimi kosi pohištva. Vsekakor vam svetujemo, da naj sedežna garnitura ne stoji ob vhodu v prostor, saj lahko ovira nemoten prehod.

Neko splošno pravilo oziroma nasvet pri urejanju bivalnih prostorov je ta, da v primeru, ko se spopadate z malo prostora, sedežno garnituro postavite ob eno izmed sten. Če teh težav nimate, potem je vsekakor dobrodošla njena postavitev v sredino sobe.

Poiščite si točko interesa

Kot smo že povedali, je sedežna garnitura središče vsega dogajanja, zato je prav, da ima tudi osrednjo vlogo v prostoru. Vseeno pa je tudi zelo pomembno, kam bo sedežna garnitura obrnjena. Če imate v prostoru veliko panoramsko okno, je zagotovo ne boste obrnili stran od njega, ampak proti njemu ,da boste lahko opazovali naravo.

Najbolj pogosto je sedežna garnitura obrnjena proti neki točki interesa, ki je v prostoru. To je lahko na primer kamin ali pa televizor. Postavitev naj bo takšna, da vam bo nudila popolno udobje ob gledanju le tega.

Več koristnih informacij na kaj morate biti pozorni pri izbiri sedežne garniture si preberite na spletni strani Kauch.si.