Olje za lesen pult

Kako naoljiti lesen pult!

 

Če vam je les blizu, se njegova rdeča nit vleče skozi celoten bivalni prostor. Verjetno ne samo v  hiši, temveč tudi okoli nje! Lesen strop, lesen pod, leseno pohištvo, lesen… ,  lesen kuhinjski pult.

Ga imate? Si ga želite?

 

Če ga že imate, Vam bo Zeleni zajec svetoval, kako ga vzdrževati, če ga še nimate in  Vas mika, pa bo morda napotek Zelenega zajca nagnil tehtnico v »pravo« smer.

Pa začnimo!

 

Za tiste, ki lesen kuhinjski pult že imate

 

Vsem tistim, ki leseni pult že imate, predlagamo vzdrževanje z  vodo in blagim naravnim čistilom – lahko  Green cleaner, ki ga dobite pri Zelenem zajcu.  Težavne dele( večje nečistoče) lahko očistite z Naravnim topilom za olja in voske.  Pri tako »temeljitem« načinu čiščenja boste poleg nečistoč odstranili tudi zgornjo plast olja, ki ga nato obnovite z Oljem za kuhinjske pulte. Olje za kuhinjske pulte nanesite na krpo in z njo na lesen kuhinjski pult. Po dvajsetih minutah premazani del pulta obrišite. Olje , ki ga pult ne vsrka je potrebno odstraniti, saj se višek olja lahko zasuši, površina pa ostane lepljiva. Postopek ponovite čez nekaj ur.

Zeleni zajec predlaga, da ohranjate dobro formo lesenega pulta z rednimi nanosi Olja za kuhinjske pulte. Oljite po potrebi, kadar imate občutek, da je kuhinjski pult »suh« in brez leska.

Takrat pult pred spanjem in za lahko noč nežno obrišite z naoljeno krpo. Uspeh je zagotovljen!

 

Za vse, ki si lesen kuhinjski pult želite!

 

Pred vgradnjo lesenega kuhinjskega pulta predlagamo, da cel pult – tako spodnjo kot zgornjo stran - premažete z oljem za lesene pulte (najmanj dvakrat). Na ta način bo tudi spodnja stran pulta, ki je kasneje ne boste več oljili, odporna na vodo, ki je v kuhinji ne manjka.

Pult pred nanašanjem olja obrusite s finim brusnim papirjem (220) ter odstranite prah.

Olje za lesene pulte Zelenega zajca nanesite s čopičem. Oljni sloj naj bo tanek. Po 20 minutah odstranite olje,  ki je ostalo na površini. Priporočamo, da z naslednjo plastjo olja ne hitite. Predlagamo, da ponovno oljite naslednji dan. Tako ima olje ča, da se vpije in »posuši«. Čas sušenja je sicer odvisen od temperature prostora in vpojnosti lesa vašega pulta. Po drugem oljenju je pult pripravljen za vgradnjo.

Od tu naprej sledi le še oljenje vidnih delov pulta. Postopek nadaljujte v opisanem delovnem ritmu.

Predlagamo še en do dva oljna nanosa – po občutku. Ko je les prepojen, bo olje ostalo na površini. Vsak naslednji oljni sloj je  zato nepotreben.

Ponovno oljite takrat, ko se vam bo zdela barva lesa »siva« in pusta!

 

Upam, da smo vaši vedoželjnosti zadostili.

Če nismo, pa nas pokličite na telefonsko številko 0590 39 610!

Zeleni zajec  vam bo z veseljem svetoval!


Objavljeno: 27. januar 2014

PODJETJA
Nobeno podjetje ni povezano s tem nasvetom.