Ogrevanje z IR paneli

Ogrevanje z IR paneli

Iščete učinkovito in ekološko rešitev za ogrevanje vašega doma, ki bo hkrati tudi ugodna in z dolgo življenjsko dobo? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem so IR paneli prava rešitev za vas.

Ti namreč sodijo pod najbolj ekološke sisteme ogrevanja, saj za delovanje potrebujejo izredno malo energije. Primerni so tako za domove, kot tudi za poslovne prostore in javne površine (kot so savne, cerkve, zdravstvene domove…), njihova glavna prednost pa se skriva v izredno nizkih stroških vzdrževanje, zato predstavljajo dobro investicijo za daljše časovno obdobje. Omogočajo enakomerno porazdelitev toplote znotraj celotnega prostora, delujejo pa tako, da najprej ogrejejo tla in stene, posledično pa se ogreje tudi zrak znotraj prostora. Ker so IR paneli tudi izredno varčni, se bodo ti samodejno izklopili takoj, ko boste v prostoru dosegli želeno temperaturo.

Ogrevanje z IR paneli

Prednosti ogrevanja z IR paneli

Glavna prednost IR panelov se skriva tudi v tem, da se toplota znotraj prostora zadržuje dolgo, možnosti nastanka plesni in vlage pa so popolnoma izključene, kar pomeni, da je tovrstni sistem boljši za naše zdravje in dobro počutje od ostalih sistemov ogrevanja. Cena IR panelov je veliko nižja v primerjavi z ostalimi klasičnimi ogrevalnimi sistemi, poleg nizkocenovne začetne investicije, pa so tudi sami stroški vzdrževanja in tekoče porabe izredno nizki, saj delujejo varčno in ekološko kar pomeni, da je sprotna poraba energije med ogrevanjem minimalna.  Ker je montaža panelov izredno enostavna, dodatni stroški pri sami montaži niso potrebni. Ti so večinoma montirani na strop prostora, zato je sam izkoristek energije še boljši.

Zagotovite sebi in svojim bližnjim čist, svež in ogrevan zrak. Z ogrevanjem se prah ne dviguje in tako bosta suh zrak in pršice znotraj vašega prostora le še preteklost.  Za vse dodatne informacije o prednostih ogrevanja z IR paneli smo vam na voljo. Naša ekipa strokovnjakov vam bo z veseljem pomagala pri izbiri primernih panelov in pri nasvetih za dodatne izkoristke energije in varčnosti.