Mineralna voda

Kako na hiter in zdrav način odpraviti napihnjenost v nosečnosti

Nosečnost je lahko izjemno lepo obdobje, ki pa ga seveda tu in tam spremljajo še različne manjše nevšečnosti, kot je, na primer, napihnjenost ali kaj podobnega. In kako na hiter in zdrav način odpraviti hudo napihnjenost v nosečnosti?

Če nosečnice znajo pravilno in ob pravem času uživati Donat Mg, lahko napihnjenosti v tem obdobju znebijo na hiter in na popolnoma zdrav način. Prav vsaka nosečnica bi zato morala pri roki imeti vsaj nekaj litrov Donata.

napihnjenost v nosečnosti

Nosečnice morajo paziti na prehrano

Že na splošno je izjemno pomembno, kako se prehranjujete, saj se zavedate, da način prehranjevanja ne vpliva samo na vaše trenutno počutje, temveč tudi na zdravje na dolgi rok. Še zlasti pa je prehranjevanje pomembno pri nosečnicah, ki so v tem obdobju zelo občutljive.

Ko boste noseči, vam bo zdravnik oziroma ginekolog omenil, da je napihnjenost v nosečnosti popolnoma normalen pojav in da jo lahko odlično preprečujete ali odpravljate kar s pitjem naravne mineralne vode Donat Mg.

V nosečnosti in tudi sicer ne pretiravajte s pitjem Donata Mg

Ker je Donat Mg naravno odvajalo, morajo nosečnice in tudi vsi tisti, ki Donat uživajo, paziti pri količini zaužite pijače. Strokovnjaki priporočajo, da je najbolje Donat uživati zjutraj na tešče. V tem času ga lahko na hitro in naenkrat popijete dva decilitra. Paziti pa je treba tudi na to, da je Donat primerno ohlajen.

Napihnjenost v nosečnosti se torej na najboljši in tudi na najbolj zdrav način odpravlja prav z naravno mineralno vodo Donat Mg, ki jo lahko kupite v prav vsaki bolje založeno trgovini z živili. Priporočamo zmerno pitje Donata v nosečnosti.

gazirana voda

Nosečnice naj se tudi primerno gibljejo

Čeprav ste noseči in mislite, da je potrebno predvsem ostajati doma in počivati, pa vam bodo strokovnjaki, seveda če vaša nosečnost poteka normalno, brez večjih zapletov, priporočali, da se primerno gibljete, ker tudi to vpliva na napihnjenost v tem času.

Napihnjenost v nosečnosti se lahko odpravi tudi s tem, da se vsaj enkrat na dan odpravite na nekoliko daljši sprehod. Vsekakor pa v bližini vedno imejte tudi pripravljeno steklenico Donata Mg. Če ne zaradi drugega, pa za boljši občutek, ker veste, da si boste v času napihnjenosti lahko hitro in učinkovito pomagali.

Zdrava hrana, veliko počitka in spanja pa tudi gibanja ter Donat Mg so najboljša pomoč za napihnjenost v nosečnosti. Enako vam bodo povedali tudi strokovnjaki oziroma ginekologi ter drugi zdravniki.