Manjša poraba goriva

Vožnja na plin in manjša poraba goriva

V sodobnem svetu osebni avto že dolgo ni več prestiž, temveč nuja. Obenem pa se zaradi vedno bolj trudimo prihraniti nekaj denarja na vseh področjih. Ker avto večinoma vsakodnevno uporabljamo, je strošek za gorivo in obenem tudi prihranek lahko zelo velik. Varčna vožnja je s plinom čisto preprosta, saj je poraba goriva sicer količinsko enaka ali nekoliko višja, so pa stroški zaradi polovico nižje cene plina v primerjavi z bencinom občutno nižji.

 

Manjša poraba goriva z nekaj preprostimi pravili

Sistem za vožnjo na plinVožnja na plin lahko stroške za gorivo zmanjša za polovico, poleg tega pa lahko veliko prihranite (ne glede na gorivo) z ustreznim načinom vožnje. Eden izmed nadvse preprostih nasvetov za varčno vožnjo je opazovanje prometa in izogibanje nenadnemu pospeševanju in zaviranju. Vozite čim bolj enakomerno. Pomembna je tudi uporaba prave prestave. Za zelo smiselno se je izkazalo tud ugašanje motorja, če boste nekje stali več kot eno minuto. Manjša poraba goriva je lahko tudi posledica zaviranja z motorjem namesto z zavorami in ustrezne napolnjenosti pnevmatik. Še vedno pa velja, da se je kot najbolj učinkovit postopek za prihranek denarja pri vožnji z avtomobilom izkazala vožnja na plin, torej predelava vašega vozila tako, da namesto bencina uporabljate utekočinjen naftni plin (UNP oziroma LPG).

 

Je poraba goriva res manjša, če imamo avto na plin?

Sama količina goriva, ki ga avto porabi, je pri plinu nekoliko večja, a naj vas ne skrbi – pri tako ugodni ceni plina boste zanesljivo prihranili. Svetujemo vam, da po spletu ali pri dobaviteljih preverite cene bencina in plina, tako trenutne kot za daljše obdobje, na primer 10 ali 20 let. Tako ne bo več nobenega dvoma, kako varčna je vožnja z avtom na plin. Svetujemo vam tudi, da preverite različne ponudnike storitev. Izberite tistega z dovolj izkušnjami in kakovostno tehnologijo. Naj vas ne zavede izjemno nizka cena vgradnje ali nerealne obljube. Pri izbiri sistema se skratka držite temeljnih pravil, ki veljajo za nakup česarkoli – izberite kakovostno ponudbo pri strokovnjakih, ki vedo, kaj delajo. Manjša poraba goriva oziroma nižji stroški zanj so zagotovljeni!


Objavljeno: 23. september 2014

PODJETJA
Nobeno podjetje ni povezano s tem nasvetom.