Kako se znebiti celulita

Kako se znebiti celulita?

Velika večina žensk se vsaj enkrat v življenju ubada z vprašanjem, kako se znebiti celulita. In čeprav je bolje, da se s celulitom spopademo že preventivno v začetni fazi, vam ponujamo nekaj nasvetov, s katerimi lahko nadlogo odpravimo ali jo omilimo, tudi kadar nas pomarančasta koža že pošteno žuli.

 

Razlogi za nastanek celulita

Celulit lahko prizadene vse ženske – tako mlajše kot starejše, vitkejše in močnejše. Povezan je z delovanjem hormona estrogena, ki povzroča nalaganje maščobnih celic v podkožju. Nakopičeno maščobno tkivo nato zmanjša prekrvavitev in omeji izmenjavo tekočin v telesu, kar vpliva na upočasnitev presnove in propadanje vezivnega tkiva. Rezultat je nagrbančena koža ali celulit. Ob dednosti na nastanek celulita vplivajo še nepravilna in industrijsko predelana hrana, sedeče delo, stres, nošenje pretesnega perila in oblačil ter previsoke pete, ki zaustavljajo cirkulacijo.

Kako se znebiti celulita

Celulit se najpogosteje pojavi na stegnih, mečih, kolenih in gležnjih, redkeje pa na rokah, trebuhu in obrazu. Kadar problem že nastane, se veliko žensk upada z vprašanjem, kako se celulita znebiti. Poglejmo nekaj rešitev.

 

Ali anticelulitna masaža deluje?

Anticelulitna masaža vsekakor pripomore k hitrejšemu izginjanju celulita, vendar pomeni pri trajnih rezultatih le del celostnega zdravljenja.

Celulit - pomarančasta kožaAnticelulitna masaža pomaga zmanjšati učinke stresa, izboljša prekrvavitev, spodbuja samozdravilne sposobnosti telesa in močno aktivira limfni sistem, kar bistveno pripomore v primerih, kadar se želimo celulita znebiti hitro in trajno. V Kozmetičnem salonu Nika so vam ob osnovni na voljo še anticelulitna masaža z aromatičnim oljem ter obloge iz alg, ki še dodatno poživljajo, razstrupljajo, učvrstijo in tonirajo nadležno pomarančasto kožo. Anticelulitna masaža iz kože iz podkožja odstranjuje strupe, preprečuje zadrževanje vode v telesu in napihnjenost. Za še večji občutek svilnate kože vas v Kozmetičnem salonu Nika po anticelulitni masaži razvajajo še s peelingom z aromatičnimi olji, ki odstrani odmrlo povrhnjico ter pušča dolgotrajen občutek gladkosti. Pri vprašanju kako se znebiti celulita vam svetujejo še zeliščno oblogo Decleor, ki kožo čisti z zeliščnimi in rastlinskimi izvlečki, ter sojino nego telesa s kofeinom. Soja namreč pripomore h krepitvi vezivnega tkiva, kofein pa spodbuja presnovo maščob, oboje pa tako pomeni učinkovito anticelulitno orožje.

 

Torej − kako se učinkovito znebiti celulita?

Pri iskanju rešitev na vprašanje, kako se znebiti celulita, samo anticelulitna masaža in nega v kozmetičnem salonu ne bosta dovolj. Za učinkovit boj proti pomarančasti koži je potrebno kar nekaj vztrajnosti in volje. Ključnega pomena so:

  • pravilna prehrana,
  • veliko tekočine,
  • anticelulitna masaža in
  • gibanje.


Zadostna količina vodeČe se želimo znebiti celulita, se moramo izogibati hrani, ki povzroča povišanje krvnega sladkorja in inzulina, hormona, ki pretvarja odvečni sladkor v krvi v maščobe in maščobne blazinice. To so predvsem testenine, kruh, pecivo, krompir, pica, smetana, maslo, sir in drugi mlačni izdelki, sladkarije, predelana hrana in hrana v restavraciji ter sladko sadje. Primerna hrana, kadar se želimo znebiti celulita, so ribe (3−4 krat na teden), dobra olja (ekstra deviško oljčno olje, konopljino olje ipd.), orehi, mandlji (pest na dan), polnozrnata živila in zelenjava ter nekatero sadje (ananas, avokado, jagodičevje, hruške, jabolka, agrumi, lubenica ipd.). Namesto soli, ki zadržuje vodo, raje posezite po drugih začimbah (čili, ingver, žafran in curry), prav tako pa se priporoča 5 rednih obrokov na dan. Pri borbi proti celulitu se priporoča tudi pitje zadostne količine vode, in sicer 1 liter vode na 25 kilogramov telesne teže dnevno.

Če se želite znebiti celulita se izogibajte pretiranem sedenju, v primeru ko to ni mogoče, pa večkrat dnevno vstanite in se sprehodite.

Za odpravo celulita je bistvenega pomena tudi telovadba. Hoja in tek bosta vplivala na izboljšanje splošnega počutja, vendar na odpravo celulita nimata večjega vpliva. Štiri do petkrat na teden priporočamo vaje, ki delujejo neposredno na pomarančasto kožo, to so počepi, izpadni korak, dvig noge nazaj, izteg kolka s pokrčenim kolenom ter različne vaje z žogo.

 

Kot že rečeno, anticelulitna masaža spodbuja tkivo, da absorbira maščobe in pomaga zmanjšati ali celo izničiti celulit. Lahko se je lotite sami ali obiščete Kozmetični salon Nika, kjer vam bodo učinkovito pomagali z anticelulitno masažo, oblogami ter z nasveti, kako se znebiti celulita.

 

Čeprav je borba proti pomarančasti koži dolgotrajen proces, ki zahteva spremembo načina življenja, vas bodo rezultati gotovo navdušili, zato se je nadloge dobro lotiti čim prej.


Objavljeno: 20. januar 2014