Kabelske police

Kabelske police omogočajo različne konstrukcijske rešitve

Za razvod električnih kablov se vse pogosteje uporabljajo kabelske police, saj so se izkazale za zelo preprost in hiter način nameščanja električnih kablov v objektih. Poleg učinkovite montaže, imajo tovrstne police tudi druge prednosti kot so dolga življenjska doba, izjemna prilagodljivost in kvalitetna izvedba napeljave.

Ker so police ob robovih zakrivljene, je njihovo nameščanje enostavno in popolnoma varno, brez nevarnosti, da bi prišlo do raznih poškodb. Po namestitvi kabelskih polic in povezovalnih elementov sledi le še napeljava z električnimi kabli, ki jih nato pokrijemo s pokrovi polic. Celoten sistem kabelskih polic omogoča tudi ustrezno hlajenje in kroženje zraka, kar preprečuje pregrevanje kablov.

kabelske police

Kabelske police imajo dolgo življenjsko dobo

Zavedati se je potrebno, da morajo kabelske police doseči življenjsko dobo objekta, kar pomeni, da morajo biti izdelane iz takšnih materialov, ki jim zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Osnovna izvedba polic za kabelsko napeljavo je najpogosteje izdelana iz pocinkane pločevine, ki je naknadno perforirana. Ta vrsta kabelskih polic je primerna za notranje suhe prostore.

Naprednejša različica kabelskih polic je izdelana iz jeklene pločevine, ki je naknadno vroče cinkana. S tem so te police odporne pred zunanjimi vplivi in zato primerne tudi za vlažne prostore in na prostem. Najbolj odporne so police iz kislinsko odpornega nerjavečega jekla, ki so primerne za specifične pogoje.

Kabelske police omogočajo hitro in enostavno montažo kablov

Električna napeljava je sestavni del vsakega objekta. Medtem ko so električni kabli v stanovanjskih objektih speljani po plastičnih ceveh, pa so za poslovne zgradbe in druge večje objekte najboljša rešitev kabelske police. Namenjene so enostavnemu, hitremu in učinkovitemu nameščanju kabelskih tras.

Poleg kabelskih polic je v ponudbi na voljo še mnogo drugih elementov, ki omogočajo hitro spajanje kabelskih polic med seboj, pri čemer ni nobene nevarnosti, da bi prišlo do poškodbe električnih kablov. Tovrstne kabelske trase se lahko napeljejo v vse mogoče smeri in predstavljajo idealno konstrukcijsko rešitev pri napeljavi električnih kablov.

Kabelske police po vaših željah in zahtevah

V ponudbi lahko opazimo pestro izbiro različnih kabelskih polic, ki se med seboj, poleg materialov, razlikujejo tudi glede na njihove dimenzije. Na voljo so tipske kabelske police različnih širin in debelin pločevine, kar je odvisno od tega, koliko električnih kablov nameravate umestiti na kabelsko polico.

Na spletu pa boste našli tudi ponudnike kabelskih polic, ki vam jih izdelajo po vaših željah in zahtevah, prav tako pa vam jih lahko dodatno prašno lakirajo, kar predstavlja še dodatni zaščitni sloj pred vplivi različnih zunanjih dejavnikov.