Izboljšanje prebave

Kako lahko na učinkovit način izboljšate prebavo

Če se zdravo prehranjujete, veliko gibate ter imate zadostno količino počitka in spanja, je velika verjetnost, da je z vašo prebavo vse v najlepšem redu. Vendar pa se lahko tudi vam pripeti, da se tu in tam prekršite, privoščite kaj sladkega in že po kratkem času se vam zazdi, da vas bo razneslo. V takšnem primeru je najbolje, da popijete dva decilitra Donata Mg in težave bodo hitro odpravljene.

Vse več pa je takšnih oseb, ki za zdravo vrsto prehranjevanja ne najdejo ustreznega časa, prav tako ne za gibanje, vse manj časa pa namenjajo tudi počitku in spanju. Zanje je velika verjetnost, da imajo težave s prebavo in z zdravjem na sploh. Slaba prebava jim načenja samozavest, težave pa se pričenjajo pojavljati še na drugih področjih njihovega življenja. In kako lahko na najboljši način izboljšajo prebavo? Delni odgovor smo jim ponudili že v uvodnem odstavku.

mineralna voda Donat Mg

Prehranjujete se zdravo in popijte čim več vode

Prvo in osnovno pravilo, ki ga od vas zahteva dobra prebava, je to, da se prehranjujete zdravo in da na dan zaužijete vsaj pet obrokov, kar pomeni, da si morate za prehranjevanje vzeti tudi dovolj časa. Na jedilnik postavite tudi čim več sadja in zelenjave.

Dobra prebava vas bo spremljala tudi v primeru, če boste vsak dan spili dovolj vode ali druge zdrave tekočine. Strokovnjaki menijo, da bi moral prav vsak med vami popiti 1 liter vode glede na 25 kilogramov teže. Če imate torej 75 kilogramov, to pomeni, da morate zaužiti vsaj 3 litre vode.

Pripravite si odlično mešanico za dobro prebavo

Ste že kdaj pili kefir, v katerega ste zmešali eno, dve ali tri žlice lanenih semen? Če ste prikimali, ste imeli zagotovo težave s črevesjem in posledično tudi s prebavo.

Če je v tem hipu vaša prebava slaba, si lahko v naslednjih treh tednih pripravljate kar to mešanico in jo uživate, na primer, zgodaj zjutraj. Po teh tednih si boste zelo dobro uredili prebavo, vsekakor pa pazite, kaj boste uživali tudi čez dan.

Za dobro prebavo poskrbi tudi Donat Mg

Nekateri med vami pa si v času slabe prebave postrežete kar z naravno mineralno vodo Donat Mg, za katero ste popolnoma prepričani, da vas bo v hipu olajšala muk.

Našteli smo vam kar nekaj primerov, kako lahko na zelo učinkovit način odpravite slabo prebavo. Ne pozabite niti na to, da se boste morali več gibati in v posteljo odhajati bolj zgodaj, kot to počenjate sedaj.