EKOPANELI - sodoben in enostaven sistem gradnje

EKOPANELI  - sodoben in enostaven sistem gradnje


Ste v fazi izbire materiala za adaptacijo hiše, stanovanja  ali morda načrtujete novogradnjo?

 

Potem Vam z veseljem predstavljamo odličen konstrukcijski element  - EKOPANEL.

 

Panel, narejen iz stisnjene žitne slame,  je obdan z recikliranim papirjem in  odlično nadomesti OSB plošče, mavčne plošče, opeko ….  Ker ne vsebuje veziv in barv, ga po uporabi lahko v celoti reciklirate. Prav tako je ekološka sama proizvodnja ekopanelov: proces proizvodnje porabi malo energije, ne ustvarja strupenih odpadkov in je brez  kemikalij.

Paneli iz žitne slame so mehansko odporni, dovolj trdni in močni, da omogočajo postavitev samostojnih predelnih sten, izdelavo mansardnih stanovanj  in zunanjih sten.

 Priporočamo jih pri izdelavi pasivnih in nizkoenergijskih hiš ter vsem, ki bi želeli biti  »sam svoj mojster«.

 Površina panela prenese vse oblike zaključnih slojev – štukaturo, barvanje , keramiko…  Je odlična podlaga za ilovnate omete. In tudi zaključne silikatne fasadne omete.  

Prednost ekopanela je, med drugim,  njegova CENA!

Če izberemo gradnjo s paneli iz žitne slame , se izognemo strošku izolacije, ki je sicer potrebna pri izdelavi običajnih sten. Ker so stene samonosilne, prihranite okoli 15% vseh materialnih stroškov, ki bi nastali pri izdelavi sten iz mavčnih plošč.


ekpaneli     izolacija

 

Kaj pa požar?

Ker je ekopanel narejen iz močno stisnjene slame, je njegovo kompaktno in trdno jedro odporno proti ognju. Prav tako ne vsebuje kemikalij, ki bi lahko bile vnetljive.

Poleg naštetega je prednost ekopanelov preporsto rokovanje!

Delo s paneli je enostavno, primerljivo delu z lesom. Za obdelavo potrebujete običajno orodje. Nameščanje plošč poteka z večnamenskimi sponkami in lesnimi vijaki. Pregradna stena je lahko postavljena v nekaj minutah!

 Kaj pravite?

 Za vse informacije smo Vam v Zdravi hiši na voljo na telefonski številki  059039610!

Veseli bomo Vašega klica!


Objavljeno: 20. januar 2014

PODJETJA
Nobeno podjetje ni povezano s tem nasvetom.