Didaktične igrače

Didaktične igrače, starosti primerne

Šole in vrtci so že lep čas zaprti in vse kaže, da bo tako ostalo še vsaj en mesec ali dva. Veliko staršev se je ali odločilo, da ostane doma, ali pa so na čakanju. Izobraževalne ustanove namreč niso edine, ki so za nedoločen čas zaprle svoja vrata. Zdaj je od mamic in očkov veliko bolj odvisno, kako se bo nadaljevalo izobraževanje njihovih sinov in hčera. Da ohranjajo lekcije in pravzaprav dneve zanimive, morajo postati ustvarjalnejši. Izolacijo lahko potre vse, kaj šele manjše in večje otroke. Učenje lahko izjemno popestrijo didaktične igrače, ki jih lahko kupite v trgovini Majtoj. Izbira je pestra. Našli boste primerne didaktične igrače za več starosti.

didaktična igrača

Didaktične igrače vzbudijo žejo po znanju

Lekcije, ki se dogajajo izven učilnice, so že same po sebi zanimivejše. Po drugi strani pa lahko zaprtost v dom vzbuja občutek, kot da so počitnice. O učni strategiji velja skrbno premisliti, če želite, da se bo vaš malček učil doma. Učne urice bodo uspešno popestrile didaktične igrače. V nasprotju s šolskimi urami so lahko vaše povsem drugačne. Za spremembo in nekoliko manj običajno razmišljanje lahko uberete waldorfsko metodo ali celo montessori metodo. Obe delujeta na principu opazovanja, odkritja, igranja in povezovanja. V spletni trgovini Majtoj vas čakajo didaktične igrače, ki jih boste brez težav umestili v tak način izobraževanja.

Didaktične igrače imajo več funkcij

Urjenje spomina je ključno za nadaljnje učenje in ohranjanje pomembnih informacij. Ključno je za ustvarjanje shem in dobro povezovanje snovi. Prav vsi se bodo razveselili didaktične igrače v obliki spominske sestavljanke. Še posebej takšne, ki ima trojno funkcijo: spominska vaja, lepa na pogled in shranjevanje najljubših majhnih predmetov. Na voljo so tudi didaktične igrače, ki jih otroci sestavijo sami po navodilih. To jih uči sledenja navodilom, kar jim bo pomagalo pozneje pri reševanju testov, pa tudi v službi. S sestavljeno igračko se lahko tudi igrajo in nadalje krepijo svojo domišljijo.