Dezinfekcijsko sredstvo za roke

Kako primerno poskrbimo za čiste roke in dlani

Trenutno se nahajamo v času, ko je higiena naših rok izredno pomembna. Nihče si ne more in ne sme privoščiti, da bi si pozabil umiti roke ter si jih večkrat na dan tudi razkužiti. Le natančna skrb za svoje dlani, nas lahko reši pred različnimi boleznimi in virusi. Virus Covid-19, ki je napadel že skoraj vse evropske države in tudi skoraj vse države sveta, je terjal že marsikatero življenje. Zato moramo v tem času ljudje strogo upoštevati vsa navodila, ki so nam podana in si redno ter vestno umivati roke.

Po umivanju rok pa moramo uporabiti tudi ustrezno dezinfekcijsko sredstvo za roke, ki bo še dodatno pripomoglo k uničenju vseh mogočih bakterij, bacilov ali virusov na naših rokah. Vsekakor moramo pri nakupu dezinfekcijskega sredstva za roke upoštevati določene smernice, ki nam zagotavljajo, da opravimo dober in učinkovit nakup. Nihče si namreč ne želi domov prinesti slabega dezinfekcijskega sredstva za roke, ki ne bo doseglo želenega namena.

Kako pravilno izberemo dezinfekcijsko sredstvo za roke

V Sloveniji je v trgovinah in tudi na spletu na voljo ogromno različnih dezinfekcijskih sredstev za človeške roke. Vsekakor moramo pred nakupom upoštevati določenem dejavnike, ki nam bodo zagotovili dobro dezinfekcijsko sredstvo za roke. Koristno dezinfekcijsko sredstvo za roke nas namreč ubrani pred možnostjo okužbe in pred vsemi epidemijami, ki pretijo na nas. Ko torej kupujemo dezinfekcijsko sredstvo za roke, se moramo vprašati, kako širok spekter delovanja mora imeti naše dezinfekcijsko sredstvo. Najbolj kvalitetna sredstva na trgu uspešno pobijejo vse bakterije, viruse in tudi trdovratne glive.

Vsekakor je pri dezinfekcijskemu sredstvu za roke pomembno tudi, koliko časa potrebuje, da uspešno uniči vse možno bakterije. Na žalost je veliko dezinfekcijskih sredstev za roke takšnih, da se posuši prej, kot uspe uničiti vse bakterije. To pa pomeni, da naše roke po nanosu ne bodo razkužene in da bomo lahko nevarne snovi vseeno vnesli v svoje telo.

dezinfekcija rok

Kako si zagotovimo varno uporabo dezinfekcijskega sredstva za roke

Ko uporabljamo dezinfekcijsko sredstvo za roke, moramo vedeti, da je koristno za nas, četudi nam smrdi in je dražeče za oči. Z njim si namreč zagotovimo najvišjo možno varnost v danem trenutku. dezinfekcijsko sredstvo za roke nam bo tudi izsušilo roke, zato je pomembno, da uporabimo od časa do časa kakšno negovalno kremo, ki bo poskrbela, da bodo naše dlani prejele vsaj nekaj koristnih elementov in se bodo malce navlažile. Najbolje je, da v sumljivih okoliščinah uporabite še zaščitne rokavice, ki nas bodo dodatno ščitile.