Čiščenje inox ograj

Kako najbolj enostavno čistimo ograje iz nerjavečega jekla?

 

Ohranitev čiste  inox ograje  je samo stvar v  nekaj preprostih korakih ,  ne potrebujete dragih izdelkov ali posebne opreme – čista vlažna krpa , navadna čistila za gospodinjstvo  so ponavadi vse, kar je potrebno.

Nerjaveče jeklo  je videti najbolje , če ga redno čistimo z obilo vode .  Včasih pa boste morda potrebovali  še kakšna dodatna sredstva. Odvisno je tudi ali je nerjaveče jeklo polirano ali brušeno.

 

 zunanje inox ograje             notranje inox ograje

Vsekakor vam za ograje priporočamo polirano jeklo, ker je vzdrževanje bistveno lažje, saj je površina gladka in se umazanija težje prime ograje.

Če blagi detergen za pomivanje posode  ne sčisti madežev, prstnih odtisov ,...  si pomagajte z običajnim čistilom za čiščenje steklenih površin, lahko uporabite tudi majhno količino alkohola.  Nato sperite s čisto vodo ter ograjo obrišite z suho mehko krpo. Ograjo lahko po čiščenju namažete tudi z oljem, tako jo lahko za kratek čas tudi zaščitite. Na mehko krpo nakapljate malo olja (lahko tudi z jedilnim) in ograjo enostavno prebrišite.  

V kolikor  še vedno niste dosegli čiste površine, lahko kupite sprej za čiščenje nerjavečega jekla, ki se kupi v trgovinah , kjer prodajajo jeklene cevi.  

 

Z veseljem vam tudi svetujemo, 031 688 704.

Kovinske konstrukcije Hifa d.o.o.


Objavljeno: 23. november 2013