Toplotne črpalke za ogrevanje: Najboljša cena ogrevanja

Toplotne črpalke za ogrevanje predstavljajo, glede na ceno investicije in prihranka energije za ogrevanje, najugodnejši način ogrevanja pa tudi hlajenja v poletnem času.
Cena investicije v toplotno črpalko predstavlja enako pomemben faktor pri izbiri toplotne črpalke, kot prihranek oz znižanje cene ogrevanja oz hlajenja.
Poleg cene investicije v toplotno črpalko in prihrankom cene ogrevanja oz hlajenja, mandatorno vpliva na izbor vrste toplotne črpalke dostopnost vira, ki ga le ta, potrebuje za svoje delovanje.
Poznamo različne tipe toplotnih črpalk. Vrsta črpalke za ogrevanje, glede na vrsto vira, ki ga toplotna črpalka uporablja pa vpliva na prihranek energije in končno ceno ogrevanja oz hlajenja. Tako namreč toplotne črpalke, ki uporabljajo stalen oz konstanten vir energije, npr: zemlja in voda, prihrani več energije in zniža ceno ogrevanja oz hlajenja, kot npr: zrak zrak.

Toplotne črpalke za ogrevanje zrak zrakCenik toplotne črpalke

Delovanje toplotnih črpalk vpliva na ceno ogrevanja oz hlajenja

Stopnja ekonomičnega delovanja je odvisna od vira, ki ga le ta uporablja za ogrevanje, da namreč deluje na način, da dogreva vir energije, npr: zemlja ali voda, dogreva tonploto zemlje oz vode, medtem ko toplotna črpalka za ogrevanje zrak voda, dogreva oz hladi, torej klimatizira, tempero na želeno stopnjo.
Za delovanje toplotne črpalke, ki uporablja energijo zemlje oz podtalnice, je pomembna temperatura zemlje in temperature podtalnice, ki je v povprečju od 7 °C do 14 °C. Nihanje temperature zemlje in temperature podtalne vode je zelo majhno in odvisno od globine in letnega časa, medtem ko temperatura zraka lahko variira najpogosteje v povprečju od - 15°C do 35°C.
Ker imata podtalna voda in zemlja bolj konstantno temperaturo od zraka je cena ogrevanja s toplotno črpalko zemlja oz voda nižja od cene ogrevanja oz klimatiziranja s toplotno črpalko, ki uporablja temperaturo zraka kot vir energije.

Ogrevanje na elektriko: https://www.vsi.si/na-pot/ogrevanje-na-elektriko

DETEKTOR OGLJIKOVEGA MONOKSIDA

OGREVANJE NA ELEKTRIKO