Letna kuhinja na terasi oblikovana tako, da preseže vsa pričakovanja

Letna kuhinja na terasi je odlična popestritev zunanjega prostora, saj že dolgo časa presega le žar, mizo za piknik in kakšen element za shranjevanje. Danes je to estetsko dovršen in premišljeno zasnovan kotiček, ki je po funkcionalnosti včasih celo konkurenčen z notranjo kuhinjo.

Tople temperature vselej prinašajo željo po boljšem izkoristku terase in hrepenenje po hrani na žaru. Modularna letna kuhinja je idealna kombinacija funkcionalnosti in sloga, ki je bila oblikovana tako, da izpolni in preseže vsa pričakovanja. Ne le, da razširi bivalni prostor, temveč nudi še brezhibno povezavo med notranjimi in zunanjim prostorom. Eleganten in vsestranski ambient bo kot nalašč za nepozabna druženja s prijatelji in družino ob pijači ali dobri hrani.

letna kuhinja na terasiVsaka postavitev se nekoliko razlikuje od gospodinjstva do gospodinjstva. Modularni elementi za letno kuhinjo namreč omogočajo optimalno prilagoditev tlorisu, dimenzijam ter željam in potrebam naročnika. Ker so nenehno izpostavljeni najrazličnejšim vremenskim razmeram, okoljskim dejavnikom in umazaniji, so elementi največkrat izdelani iz vzdržljivih materialov, kot je nerjaveče jeklo. Izbira visokokakovostnih, robustnih materialov ne vpliva le na enostavnejše vzdrževanje, temveč tudi na daljšo življenjsko dobo.

Modularna letna kuhinja uporabnikom prinaša mnogo prednosti

Letna kuhinja na terasi je v zadnjih nekaj letih postala podaljšek bivalnih prostorov, ki ga vselej dobro izkoristijo tudi arhitekti in notranji oblikovalci. Ne glede na to, ali je cilj zabavati prijatelje in družino ali le poenostaviti pripravo obrokov, je izgradnja takšne kuhinje sijajen način za dodatno preživljanje časa na svežem zraku. Fantastična rešitev bo kot nalašč za rojstnodnevne zabave, piknike, druženja s prijatelji ali nedeljska kosila.

Takšna druženja bodo zabavnejša, poleg tega, pa se bodo gosti izognili nerodnemu čakanju. Notranje kuhinje in jedilnice so nemalokrat ločene, kar je lahko za dobrega gostitelja precej nadležno. Modularna letna kuhinja na terasi pa je nadvse priročna, saj žar mojstrom omogoča pripravo hrane in zabavanje gostov hkrati.

Večji prednosti nove pridobitve bosta še zdravo prehranjevanje in izboljšana kakovost življenja. Takšen kotiček velikokrat vključuje žar, ki z visokimi temperaturami poskrbi, da je hrana hitro pripravljena, zaradi česar obdrži hranilne snovi. Priprava jedi zunaj dopušča preživljanje časa na svežem zraku, kar zmanjšuje stres, ter posledično izboljšuje kakovost življenja.modularna letna kuhinja hrast

Modularna letna kuhinja mora biti skrbno načrtovana

Letna kuhinja na terasi mora biti preudarno načrtovana, saj bo okolica le tako maksimalno izkoriščena, kotiček pa funkcionalen in estetsko privlačen. Pri oblikovanju je vsaka najmanjša podrobnost ključnega pomena. Od uporabljenih materialov, naprav, do slogovnih značilnosti in razporeditve. Pomembno je razmisliti o funkciji prostora, razporeditvi, razpoložljivem prostoru in shrambi.

Tako kot pri notranji kuhinji tudi na zunanjo razporeditev največkrat vplivajo dimenzije razpoložljivega prostora. Modularni elementi za letno kuhinjo bodo poskrbeli za optimalen izkoristek tlorisa, ki mora vključevati različne cone za pripravo hrane in druženje.

Pri tem ne gre pozabiti še na shranjevanje. Večina elementov letne kuhinje je izpostavljena raznovrstnim okoljskim in vremenskim dejavnikom; od cvetnega prahu, vlage, temperaturnih nihanj in še bi lahko naštevali. Zato je treba izbrati elemente, ki bodo uspešno zavarovali izdelke, kot so kozarci, pribor ali krožniki, pred zunanjimi dejavniki. Dodaten shranjevalni prostor bodo zahtevala še čistila. Zaradi žuželk ali morebitne zastrupitve s hrano je namreč nekatere elemente in aparate bolje očistiti takoj.


Modularni elementi za letno kuhinjo so trajnostno zasnovani

Modularna letna kuhinja je zabaven, ustvarjalen, a nekoliko zahteven projekt. Sama zasnova omogoča neštete možnosti in rešitve, zato je najustreznejše včasih težko izbrati. Pri izbiri elementov je poglavitno, da so ti trajnostno oblikovani. Učinkovita uporaba naravnih virov je skupaj z natančno izdelavo sinonim za kakovost.

Elementi morajo biti narejeni iz trpežnih materialov, kot je nerjaveče jeklo. Slednje se ponaša z vrhunskimi lastnostmi, vključno s korozijsko odpornostjo, prevodnostjo in temperaturno obstojnostjo. Material zahteva za vzdrževanje optimalne higiene minimalno vzdrževanje, odlikuje pa ga še dolga življenjska doba.

elementi za letno kuhinjo antracitElementi za letno kuhinjo so modularni, kar pomeni, da so med seboj popolnoma združljivi. V kuhinjo se brez težav namestijo samostojno ali pa se povežejo po željah naročnika. Vrata se razlikujejo od samega modela. Nekateri ponujajo klasična vrata z vgradnim ročajem, spet drugi pa drseča vrata z mehkim zapiranjem in vgradnim ročajem. Dodane imajo police iz nerjavečega jekla, pult iz umetnega kamna (porcelan) ter nastavljive nogice.


Letna kuhinja na terasi bo poskrbela za sproščujoče in brezskrbno poletje

Modularna letna kuhinja ponuja mnogo prednosti, od sproščujoče priprave hrane, do obedovanja na svežem zraku. Uporabnikom dopušča, da se sprostijo med kuhanjem ter uživajo v lepotah narave. Poleg tega, da uspešno poveže notranje prostore z zunanjimi, hkrati prinaša še dodatno udobje, poenostavi kuhanje ter poveča vrednost doma.

Ne nazadnje pa letna kuhinja na terasi poskrbi še za manjšo energetsko porabo in znižane stroške. V poletnih mesecih se prostori hitreje pregrevajo, še posebej ob pripravi obedov, zaradi česar je treba vključiti klimatsko napravo. Kuhanje v notranjih prostorih lahko poveča račune za energijo, medtem ko jih zunanja kuhinja zniža ter s tem prinaša občutne prihranke.

Njeno načrtovanje mora biti premišljeno, saj je na voljo omejen tloris, ki ga je treba maksimalno izkoristiti. Pri tem je treba upoštevati nekaj ključnih dejavnikov in oblikovalskih vidikov, ki bodo poskrbeli za prilagodljiv in funkcionalen kotiček. Opremljanje poenostavijo modularni in med seboj združljivi elementi za letno kuhinjo iz trpežnega nerjavečega jekla, ki se brez težav med seboj spajajo.

PREDNOSTI UPORABE ZUNANJE LETNE KUHINJE

modularna letna kuhinja z letalom