Pri nas vam nudimo veliko izbiro različnih toplotnih črpalk zrak voda


Toplotne črpalke zrak voda, katere imamo v našem prodajnem programu so visokotemperaturne, nizkotemperaturne in hibridne. Vse toplotne črpalke zrak voda delujejo tako, da iz zraka črpajo toploto, katero uporabijo za segrevanje ogrevalne in sanitarne vode. V primeru, da ima vhodni zrak zelo nizko temperaturo, uporabi črpalka še drug vir ogrevanja, kateri je na izbiro. Pri toplotnih črpalkah zrak voda, imajo nekateri modeli za sekundarni vir ogrevanja na izbiro električni grelec, nekateri pa imajo na izbiro kot sekundarni vir toplote plinski kotel. Katero toplotno črpalko zrak voda izbrati je odvisno od izolacije vaše hiše in od potrebne temperature ogrevalne vode. Nizkotemperaturna toplotna črpalka zrak voda s katero se segreje vodo do 55⁰C brez pomoči električnega grelca, je primerna za ogrevanje hiš z dobro izolacijo, katere imajo nizkotemperaturni režim ogrevanja s talnim, stropnim ali stenskim sistemom. Visokotemperaturna toplotna črpalka zrak voda pa segreje izhodno vodo do 80⁰C brez dogrevanja z električnim grelcem. Zato je izbira te toplotne črpalke zrak voda prava za hiše, katere niso dobro izolirane in ki imajo ogrevanje na klasični radiatorski sistem. Hibridna toplotna črpalka zrak voda ima na izbiro dva vira energije. Poleg toplote katero pridobiva iz zraka, ima na izbiro za dogrevanje še plinski kotel, kateri deluje kadar je temperatura zunanjega zraka zelo nizka. Vse tri toplotne črpalke zrak voda so primerne za ogrevanje sanitarne vode. Vgradnja toplotnih črpalk zrak voda je preprosta, saj ni potrebno izvajati nobenih gradbenih posegov kateri bi predstavljali dodatne stroške.


Toplotne črpalke s katerimi ogrevate in hladite hišo dobite pri nas po ugodnih cenah


Najboljša toplotna črpalka zrak voda je tista, katera vam bo prihranila največ pri porabi energije za ogrevanje. Cena toplotne črpalke zrak voda je ugodna, glede na prihranek, katerega toplotna črpalka nudi. Ceno porabljene energije za ogrevanje zmanjšajo tudi sončni kolektorji kateri se lahko priklopijo na toplotno črpalko zrak voda. Toplotne črpalke zrak voda imajo bivalentno ogrevanje. To pomeni, da ima toplotna črpalka zrak voda na izbiro dve vrsti vira energije za ogrevanje. Katerega bo izbrala je odvisno od zahtevane temperature izhodne vode.


Pomagamo vam z nasveti kateri model toplotne črpalke je za vaš dom najprimernejši

Pri nas vam nudimo izbiro toplotnih črpalk katere imajo različne zmogljivosti. Visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda imajo izbiro moči od 11 kW do 40 kW, nizkotemperaturne nudijo izbiro od 4 kW do 16 kW, hibridne pa lahko izbirate med 5 kW in 8 kW. Z nasvetom katera toplotna črpalka zrak voda bi bila najboljša izbira za vaš dom, vam lahko pomagajo naši strokovnjaki. Izbira prave toplotne črpalke je zelo pomembna saj le z izbiro njene prave kapacitete dosežete maksimalni izkoristek.