Izdelava fasade in fasadne izolacije - toplotna izolacija fasade in materiali

Izdelava fasade in izdelava fasadne izolacije sta med gradbenimi fazami ena težjih, saj imata zelo pomembno vlogo pri zunanjem izgledu vašega bivališča. Fasada ščiti vaš dom pred vremenskimi vplivi, nudi pa tudi požarno zaščito in zvočno izolacijo. Kakovostna izdelava fasade in fasadna izolacija pripomoreta k zmanjšanju porabe energije in s tem tudi k manjšim stroškom. V zadnjem času so izjemno priljubljene različne barve za fasade, ki polepšajo vaš dom.


Izdelava fasade in fasadne izolacije poteka v petih korakih:
1. objekt oblepimo s stiroporom za fasade; pri tem uporabimo lepilo za fasade,
2. obloženo fasado prevlečemo z armirno mrežo in lepilom za fasade,
3. na posušeni sloj ponovno nanesemo lepilo za fasade,
4. nanesemo grundirano sredstvo,
5. nanesemo zaključnI sloj.

Izolacija StyrodurIzdelava fasade glede na podnebje

Dobro tretjino toplotnih izgub stavbe predstavljajo toplotne izgube skozi zunanje stene, zato je izbira pravilne toplotne izolacije fasade ključnega pomena. Vrsto in debelino fasadne izolacije moramo izbrati glede na podnebne in klimatske razmere. Čim debelejša je izolacija, tem manjši bodo stroški ogrevanja. Izbirate lahko med različnimi debelinami fasadne izolacije in se odločite za tisto debelino toplotne izolacije fasade, ki bo najprimernejša za vas. Vsi izolacijski materiali imajo pri določeni debelini in temperaturi enakovredne lastnosti toplotne izolacije. Toplotna izolacija fasade prehoda toplote ne zaustavi popolnoma, temveč ga upočasni.

Izolacijski materiali: stiropor za fasade in plošče za izolacijo

Izolacijske materiale za dobre fasadne izolacije lahko glede na obliko razdelimo na:
- mehke in poltrde izolacijske plošče;
- trde izolacijske plošče;
- večplastne plošče;
- utorjene plošče;
- material v svitkih;
- izolacijske trakove;
- posebne oblike izolacijskih materialov.


Najpogosteje se med izolacijskimi materiali za fasadne izolacije še vedno uporabljajo plošče iz stiropora, mineralne in steklene volne ter plošče iz poliuretana. Našteti izolacijski materiali so si po izolacijskih sposobnostih zelo podobni, razlikujejo pa se po postopkih vgradnje in vplivu na naše bivalno okolje. Stiropor za fasade boste pri nas dobili v različnih debelinah in gostotah, na voljo pa je tudi material za izolacijo drugih delov hiše.

Stiropor za fasade je zelo dober izolator - izdelava fasade in fasadne izolacije

Stiropor za fasade je zelo lahek, a ima veliko gostoto in je tako dober izolator, da je pri izdelavi in toplotni izolaciji fasade ključnega pomena. Če pozabimo na stiropor pri izdelavi fasade, nam bo v stanovanju poleti zelo vroče, pozimi pa nas bo zeblo. Stiropor za fasade je v kakovostni izdelavi fasade in fasadne izolacije nepogrešljiv člen, ki ga ne smemo zanemariti.

Izdelava fasade: lepilo za fasade in barve za fasade

Lepilo za fasade je gotova zmes, ki je industrijsko pripravljena, paropropustna in vodoodbojna. Lepilo za fasade oziroma lepilna malta se uporablja za lepljenje plošč iz stiropora in volnenih mineralnih plošč pri izdelavi fasade. Po končani izdelavi je na vrsti še izbira barve za fasade. Barve za fasade morajo biti odporne na podnebne obremenitve, vodoodbojne, dobro prekrivne in enostavne za nanašanje. V našem podjetju vam nudimo bogat izbor barv in barvnih odtenkov, ki bodo zadostile vašemu okusu - obiščite nas!

MIX d.o.o. | Izdelava fasade, fasadne izolacije, toplotna izolacija fasade, izolacijski materiali - povezava do naše spletne strani: