Vbodna žaga je vsestransko orodje, ki ga najdete v vsaki delavnici

Vbodna žaga je vsestransko orodje, ki je enostavno za uporabo, zato ne sme manjkati v nobeni domači ali profesionalni delavnici. Uporablja se za natančno rezanje različnih materialov kot so les, kovina in umetne mase. Paziti je potrebno, da se za vsak material uporablja rezilo, ki je temu materialu namenjeno. Za rezanje lesa se uporablja drugačno rezilo kot za rezanje plastike. Ustrezno rezilo je potrebno izbrati tudi glede na debelino materiala in glede na vrsto rezanja. Menjava rezila je preprosta, običajen postopek menjave se opravi samo z majhnim obratom pri vstavljanju s čemer je rezilo trdno vpeto. Pri samem postopku rezanja mora biti obdelovanec dobro vpet, da se pri obdelavi ne premika, saj v tem primeru ne bi bilo mogoče narediti natančnega reza. Pri nakupu vbodne žage je potrebno upoštevati nekaj kriterijev, na podlagi katerih se lažje odločite kateri model bi bil za vaše potrebe in želje najustreznejši.

Vbodna žaga Makita je proizvod podjetja, ki je ugleden proizvajalec kvalitetnega orodja

Makita je podjetje, ki slovi kot ugleden proizvajalec bencinskega, akumulatorskega in električnega orodja. Njihovo orodje slovi po zelo dolgi življenjski dobi, tehnični popolnosti in dobri primernosti do uporabnika. Makita orodje se uporablja v obrtniških delavnicah in industrijskih obratih, saj nudi optimalno razmerje med ergonomijo, modernim dizajnom in robustnostjo. Odlikuje ga uravnotežena vsestranskost in delo brez napora. V prodajnem programu podjetja Misaron, najdete pet modelov vbodnih žag Makita. Štirje modeli delujejo na elektriko, en model pa je akumulatorski. Med seboj se vbodne žage Makita razlikujejo po moči in mnogih drugih karakteristikah.

Električna vbodna žaga

Profesionalna vbodna žaga

Vbodna žaga na akumulatorsko napajanje ima kvaliteten motor z dolgo življenjsko dobo

Akumulatorska vbodna žaga Makita, ima ergonomsko oblikovan ročaj, ki je gumiran, zaradi česar omogoča dober oprijem in boljšo kontrolo orodja med delom. Veliko regulacijsko stikalo pripomore k lažjemu upravljanju, prav tako k tem pripomore vgrajena led delovna lučka. Vbodna žaga Makita ima brezkrtačni DC motor, ki ne potrebuje vzdrževanja. Prednosti Makita motorjev so dolga življenjska doba, majhna obraba, velik izkoristek, zanesljivost, visoka moč, velika hitrost vrtenja ter odsotnost isker. Vbodna žaga omogoča menjavo rezila brez uporabe orodja, kar je zelo praktično. Ima tudi priključek za odsesovanje oziroma vrečko za prah zaradi česar je delovna površina bolj čista in delo zaradi tega poteka hitreje.  Kapaciteta rezanja v les je 135 mm, v kovino pa 10 mm.

Električna profesionalna vbodna žaga je primerna za rezanje lesa, aluminija in kovine

Električna vbodna žaga Makita je zelo kvalitetno orodje, ki se uporablja za rezanje aluminija, kovine in lesa. V ponudbi podjetja Misaron lahko izbirate med štirimi modeli z močjo od 450 – 720 W. Model s 450 W ima za boljši oprijem pri delu ergonomsko oblikovan ročaj. Ima možnost pritrditve rezil v debelini 1,7 mm. Odlikujejo jo štirje načini nastavitve nihajnega hoda, višina hoda je 18 mm. Natančen rez omogoča močno in nastavljivo podnožje, ki se lahko nagne od 0° - 45°. Kapaciteta rezanja v kovino je 6 mm, v les pa 65 mm. Vbodna žaga ima tudi odbojnik, ki služi kot zaščita uporabnika pred odrezki in koščki materiala. Naslednji model izmed Makitinih vbodnih žag, ki ima moč 650 W ima v obremenjenem stanju elektronski nadzor hitrosti. Odlična zasnova naprave, ni samo estetska ampak nudi tudi boljši nadzor in odlično okretnost pri delu. Z ergonomskim gumiranim ročajem in vgrajenim priključkom za odsesovanje je delo z njo hitro, učinkovito in prijetno. Kapaciteta rezanja v aluminij je 20 mm, v kovino 10 mm in v les 90 mm. Podnožje iz aluminija se lahko nagne v levo ali desno pod kotom 0° - 45°. Dva modela najmočnejših Makitinih vbodnih žag pa imata moč 720 W. Profesionalna vbodna žaga je ena izmed najkvalitetnejših vbodnih žag v svojem razredu. Njena profesionalna oblika omogoča boljši nadzor nad žago, kot to omogoča tudi gumiran ročaj v ergonomski obliki. Ima najvišjo kapaciteto rezanja v les, ki je 135 mm, v kovino 10 mm in v aluminij 20 mm.

PREVERITE TUDI OSTALO PONUDBO ELEKTRIČNIH ŽAG