Krožne žage za vse mojstre, tudi kakovostna ročna krožna žaga

Krožne žage so eno najbolj uporabnih orodij v vsaki delavnici, poleg tega pa nam pridejo pogosto zelo prav na terenu, npr. za razrez drv. Seveda moramo pri tem vedeti, da je mogoče danes izbirati med izjemno raznolikimi modeli. Tako je treba vedno upoštevati, kakšen je naš primarni namen uporabe, da bomo izbrali resnično najustreznejši pripomoček. Eden izmed osnovnih selekcijskih kriterijev je zagotovo ta, ali nas zanimajo predvsem krožne žage za les ali pa pridejo morda v poštev posebne krožne žage za kovino. Tej prvi fazi selekcije pa nato sledi še nekaj pomembnih odločitev …

Namizna ali ročna krožna žaga, električna ali akumulatorska?

V profesionalnih delavnicah poklicnih mojstrov in v industrijskih obratih so skorajda nepogrešljive večje oziroma namizne krožne žage za les in/ali za kovino. Vendar pa obstaja po drugi strani precej situacij, ko je bolj praktična ročna izvedba. Če veste, da boste morali veliko dela opraviti na terenu, je vsekakor smiselna ročna krožna žaga. Običajno je ročna različica dovolj lahka, da jo brez večjih težav prenesemo na želeno mesto. Ročna različica je seveda praviloma akumulatorska ali baterijska, saj se lahko zgodi, da včasih preprosto ni možnosti za priklop na električno omrežje. Pri tem morate biti pozorni na to, kolikšen je povprečen čas delovanja pri posameznem modelu. Karakteristike, ki jih je pametno primerjati, preden se odločite za nakup, so med drugim še moč motorja, hitrost (število vrtljajev na minuto), maksimalna globina reza ter dimenzije in nagibi listov. Priporočljivo je še, da ima ročna krožna žaga ergonomsko oblikovan ročaj, saj bo to povečalo udobje med samim delom in pripomoglo k večji natančnosti, hkrati pa se s tem zmanjša nevarnost za nezgode.

Krožna žaga krožne žage

Osnovna navodila za varno uporabo krožne žage za les ali za kovino

Ostali smo pri nezgodah in zato je smiselno, da se vsaj na kratko pomudimo pri vprašanju, kaj sploh pomeni varna uporaba. Vse se začne z zelo natančnim branjem priloženih navodil za pravilno uporabo. Četudi imate že precej izkušenj, ne smete nikoli preskočiti tega koraka, saj se lahko določene podrobnosti pri posameznih modelih nekoliko razlikujejo. Med delom nato vedno uporabljajte varovalno opremo in se še pred začetkom prepričajte, da vam položaj, ki ste ga izbrali, zares omogoča optimalno stabilnost. Poskušajte ohraniti karseda mirno roko, vaša pozornost pa naj bo usmerjena izključno v razrez. Z upoštevanjem teh osnovnih pravil se bo možnost za nesreče močno zmanjšala.

Kako podaljšati življenjsko dobo krožne žage?

Želja vsakega uporabnika je nedvomno ta, da bi bila življenjska doba kupljenih pripomočkov oz. orodja čim daljša. Osnova je vsekakor ta, da daste že pri nakupu prednost kakovosti pred ceno. Čeprav bo to na začetku najverjetneje pomenilo nekoliko višji strošek, pa s tovrstnim pristopom na dolgi rok prihranite, saj ne bo potrebe po nenehnih popravilih. Za dolgo življenjsko dobo pa je obenem izredno pomembno pravilno vzdrževanje. Tu je prav tako smiselno natančno upoštevanje pravil posameznega proizvajalca, kar bo obenem poskrbelo, da boste v primeru kakršnih koli zapletov brez težav uveljavili pravico do garancijskega popravila.

Krožne žage Makita sodijo med najkakovostnejše na tržišču

Še ena izmed dilem, preden izberemo zares najboljši pripomoček, je vprašanje, kateri znamki zaupati. Med najbolj priljubljene ta hip zagotovo sodijo krožne žage Makita. Te vam ponujamo tudi v spletni trgovini Ugodno orodje. Na voljo so vam različni modeli krožne žage Makita, med katerimi boste zlahka  našli takšnega, ki bo ustrezal vsem vašim pričakovanjem. Hkrati pa ponudbo sestavljajo kakovostni izdelki nekaterih drugih priznanih proizvajalcev, npr. ročna krožna žaga Black+Decker CD601, katere teža je zgolj 4,7 kilograma. Naročene artikle vam nato pošljemo po pošti, po želji pa je možen osebni prevzem, in sicer v Gorici pri Šmartnem (okolica Celja), kjer se nahaja sedež našega podjetja Misaron.