Krožne žage se uporabljajo za natančno rezanje lesa in kovine

Krožne žage so namenjene rezanju lesenih in kovinskih obdelovancev ter MDF plošč. Odlikuje jih natančen ravni rez in enostavna uporaba. Na izbiro imamo akumulatorske in električne krožne žage, ki so kos še tako zahtevnim nalogam. Primerne so za domačo in profesionalno rabo, saj so zmogljive in imajo dolgo življenjsko dobo. Materiali iz katerih so narejene so zelo vzdržljivi in robustni. V ponudbi našega podjetja Misaron najdete krožne žage Makita, Dewalt, Black&Decker, Bosch in Stanley.

Akumulatorske krožne žage Makita so zelo zmogljive in enostavne za uporabo

Akumulatorske krožne žage Makita so na voljo v štirih modelih, ki imajo različne karakteristike. Model DHS 680 Z ima gumiran ročaj ergonomske oblike, ki zagotavlja boljši oprijem in nadzor nad napravo. Odlikuje ga brezkrtačni DC motor, ki ne potrebuje nobenega vzdrževanja. Ima profesionalno kompaktno in lahko magnezijevo ohišje, v katerega je vgrajena LED lučka, ki je v veliko pomoč pri delu. Razpihovalnik služi za odstranjevanje praha in žaganja, ki se nabirata na liniji rezanje. Za še boljše delovne pogoje pa poskrbi nastavek za odsesavanje na katerega lahko priključimo sesalnik. Za varnost je poskrbljeno z veliko blokirno ročico, ki se nahaja na priročnem mestu in je enostavna za uporabo. Elektronska zavora, ki hitro ustavi vrtenje lista in elektronski nadzor hitrosti ter varnostni pokrov, ki ima oznake za merjenje globine reza so lastnosti kvalitetne krožne žage za les. Žagin list ima premer 165 mm, kot reza pa se lahko nastavi do 50°. Model DHS 710 Z ima zelo podobne karakteristike kot model DHS 680 Z, razlika je v velikosti lista, ki je pri tem modelu 190 mm. Potopna akumulatorska naprava Makita DSP 600 ZJ ima poleg vseh lastnosti ostalih dveh modelov še blokado gredi, ki omogoča enostavno menjavo lista ter blokirno stikalo, ki preprečuje nezaželeni zagon. Četrti model akumulatorske potopne krožne žage Makita ima oznako DSP 601 ZJU, ki ima brezžični sistem za zagon sesalca kar pomeni, da z vklopom orodja aktivirate sesalnik. Ima tudi regulator s katerim lahko nastavite število vrtljajev.

krožne žage za les

uporaba krožne žage za les

Električne krožne žage so na voljo v različnih modelih, s katerimi lahko režemo kovino in les

Električna krožna žaga Makita M 5802 ima nazivno moč 1050W, velikost žaginega lista je 190 mm. Menjava lista je enostavna zaradi ravne zasnove ohišja motorja. Kot reza je nastavljiv od 0 - 45°, ki se natančno nastavi s pomočjo kotnega vodila na zadnjem delu naprave. Plošča podnožja je iz vzdržljivega nerjavečega jekla, udobje pri upravljanju pa zagotavlja tudi odprtina za izmet žaganja, ki je obrnjena nazaj. Model HS 6601 z zmogljivostjo 1050W in listom v velikosti 165 mm odlikuje hitra nastavitev globine rezanja ter velik plastičen vijak za nastavitev kot rezanja. Model HS 7601 z močjo delovanja 1200W, je lahka in kompaktna naprava. Je odličen primer krožne žage za kovino in les s premerom lista 190 mm. Naprava je odlično uravnotežena kar pripomore k enostavnemu upravljanju.

PREVERITE PONUDBO OSTALIH ŽAG

Nekatere krožne žage imajo elektroniko, ki skrbi za optimalno delovanje naprave

Naprava z oznako SP 6000 J z močjo 1300W in kapaciteto rezanja do 90° omogoča natančno žaganje kar pomeni, da je položaj linije rezanja ves čas enak in neodvisen od kota. Naprava premore elektroniko z nastavljivim številom vrtljajev s stikalom, LED lučke, ki opozarjajo na obrabo oglenih krtačk ter prisotnost napetosti. Model HS 7611 z močjo 1600W ima premer lista 185/190 mm. Odlikuje jo enostavna nastavitev globine reza, ki jo lahko nastavite z eno potezo. Model 5008 MG ima merilno lestvico za globino reza, ki je namenjena zahtevnejšim uporabnikom. Največja globina reza je 75,5 mm, največji naklon pa 50°. Moč motorja je 1800W, premer lista pa je 210 mm. Model N 5900 B ima togo podnožje, ki ga je možno uporabljati s stojalom. Z močjo 2000W spada med močnejše krožne žage v naši ponudbi, prav tako ima največji premer lista, ki je kar 235 mm.