Kotni brusilnik – orodje, ki ne sme manjkati v nobeni delavnici

Iščete zmogljiv in vsestransko uporaben kotni brusilnik? Kotni brusilniki npr. akumulatorski, se danes lahko najdejo v skoraj vseh obratih in v vsaki hišni delavnici. Obstaja množica različnih modelov za različne vrste uporab. Nakup kotnega brusilnika se zdi dokaj preprosto opravilo, a vseeno vam svetujemo, da pred nakupom dobro premislite, za kaj boste kotni brusilnik potrebovali. Le z dobro premišljenim nakupom boste prišli do pravega orodja. Vsako opravilo je lažje napraviti z ustreznim aparatom, brušenje pri tem ni nobena izjema. Pri nakupu pa je dobro upoštevati tudi nekaj priporočil, ki smo jih za vas pripravili v naslednjih vrsticah.

Kako izbrati pravi kotni brusilnik?

Prvi kriterij pri izbiri je vsekakor delavna moč brusilnika, saj višja kot bo le-ta, bolj zmogljiv in učinkovit bo kotni brusilnik. Zato najprej preverite, kako zmogljiv motor imajo ogledani kotni brusilniki, nato pa preverite, ali sledijo napredni tehnologiji in najvišjim standardom, kot denimo sistemu Constant Electronic. Ta namreč zagotovi dodatno moč pod obremenitvijo, kar pomeni, da omogoča konstantno hitrost vrtljajev. Prednost kotnih brusilnikov je tudi sistem sprotnega hlajenja, ki še dodatno prispeva k vzdržljivosti in dolgotrajnemu življenjskemu ciklu le-teh – tudi pod velikimi preobremenitvami.

Drugi kriterij se nanaša na varnost in zaščito pri delu. Preverite, kako zagotovljeno zaščito potencialni kotni brusilnik nudi, ter ali ponuja zaščitni pokrov, ki vzdrži, četudi se plošča razleti. K varni uporabi sicer lahko pripomorejo še dolg priključni električni kabel, pa možnost nameščanja ročaja v obe strani. Tudi oprijem ročaja mora biti kar se da udoben in nedrseč, da bo delo mogoče opravljati hitro, zanesljivo in varno.

Sledi cena oz. razmerje med kakovostjo in ceno. Med ponudniki kotnih brusilnikov preverite, kdo za najboljšo ceno ponuja najboljšo kakovost in največ dodatne opreme. Med dodatno opremo sodijo pritezna matica, vpenjalna prirobnica, zaščitna pokrov in ključ. Pri delu s kotnimi brusilniki varnost pri delu ni pomembna samo zaradi velikih obodnih hitrosti plošč in s tem povezanih velikih centrifugalnih sil, ampak tudi zaradi iskrenja, vibracij, hrupa in prahu. Proizvajalci morajo v skladu s standardi obvezno deklarirati orodja z ustreznimi previdnostnimi ukrepi in omejitvami uporabe, ki jih mora uporabnik spoštovati in uporabljati zaradi lastne varnosti.

Poleg vsega zgoraj omenjenega je treba k prioritetam za nakup dodati še premer koluta, največje možno število obratov, dimenzijo in maso. Če namreč kotni brusilnik tehta preveč, se zaradi njegove teže lahko poveča okornost. To pa posledično tudi podaljša čas opravljanja raznolikih nalog.

Kotni ročni brusilnik

Električni kotni brusilnik

Kotni brusilnik Makita za vsakega uporabnika: baterijski, ročni in akumulatorski brusilniki

Med kotnimi brusilniki je kotni brusilnik Makita v samem vrhu. Kar niti ni presenetljivo, saj Makita ponuja širok razpon kotnih brusilnikov – od modelov primernih za hobi uporabo do modelov za domače mojstre ter vse do najbolj vzdržljivih  modelov za profesionalno uporabo. Dejstvo je, da ima Makita kotni brusilnik za vsega uporabnika - od domačega mojstra do največjega profesionalca.

Akumulatorski kotni brusilnik Makita DGA504Z velja za največkrat izbran akumulatorski kotni brusilnik med orodji Makita. Odlikuje ga brezkrtačni motor ter izjemna ergonomija. Predstavlja prvo orodje s samodejnim prilagajanjem števila vrtljajev obremenitvi za bolj učinkovito delovanje brusilnika DGA504Z. Odlikuje ga izjemna hladilna sposobnost - zdrži izredno visoke obremenitve.

Izboljšana zaščita pred prahom in vodo mu omogoča delo tudi na bolj "umazanem" gradbišču.

Brez-krtačna tehnologija omogoča orodju Makita večjo moč ter daljše obratovanje z isto baterijo.

Z izbiro kotnih brusilnikov Makita nikakor ne boste zgrešili. Kakovostno, vzdržljivo  in varno orodje vam omogoča hitrejše in enostavnejše opravljanje vašega dela. Vabljeni.

PREVERITE TUDI OSTALO PONUDBO ELEKTRIČNEGA ORODJA >>