Električni ali baterijski vijačnik?

Električni vijačnik je že dolgo časa nazaj prehitel navadne ročne izvijače, ki so v gospodinjstvih namenjeni le še temu, da se z njimi občasno privije kakšne malce odvit vijak, za kakšne večje 'posege' pa so običajno namenjeni kar aku vijačniki. Cenik za takšno orodje je izjemno raznolik, od preprostih naprav za domačo rabo do profesionalnih udarnih vijačnikov in vrtalnikov v enem. Takšen vrtalni vijačnik tudi ni več nobena redkost, čeprav se je morda še pred pol stoletja zdelo, da ga uporabljajo le profesionalci. Odločitev o tem, kakšen vijačnik izbrati, baterijski ali električni, je predvsem odvisna od tega, za kakšne namene vam bo služil.

Električni vijačnik Misaron

V katerih primerih je električni vijačnik boljši?

No, nekateri bi kot iz topa ustrelili: nikoli! A to v bistvu ni res, saj imajo tudi aku vijačniki nekatere slabosti. Cenik vam bo hitro pokazal, kakšna je razlika v ceni, kot potrošnika pa vas najbrž zanima predvsem to, katerega bi dejansko bolj izkoristili oziroma potrebovali. Pravzaprav je zadeva precej enostavna: električni in ne baterijski vijačnik si izberite, če tovrstno orodje redkeje uporabljate in če je to navadno nekje, kjer je elektrika. Tako se boste izognili težavam, če boste pozabili vsaj vsake toliko časa napolniti baterije. Električni vrtalni vijačnik je najprimernejši za domačo rabo, saj vam bo služil vrsto let, ne da bi potreboval kakšno pretirano nego, predvsem, če se boste odločili za kašnega od kakovostnejših izdelovalcev. Če vas zanimajo aku vijačniki, lahko cenik najdete v naši spletni trgovini, kjer lahko izdelke tudi naročite.


VEČ O VRTALNIH VIJAČNIKIH NA NAŠI SPLETNI STRANI!

Prednosti, ki jih nudi baterijski vijačnik

Električni vijačnik pa ima seveda tudi nekatere slabosti. Predvsem je neustrezen za tiste, ki pogosto delate v prostorih, kjer nimate električne napeljave. Aku vijačniki so tam nepogrešljivi, cenik pa tudi ni toliko drugačen kot za električni vijačnik. Kar se tiče vzdržljivosti baterije velja povedati, da ima sodobni baterijski vijačnik precej vzdržljiv akumulator in vam ga ob običajni uporabi ne bo treba polniti med delom. Če pa uporabljate vijačnik profesionalno, potem si vseeno raje privoščite bolj priznane in preizkušene proizvajalce.

- Električni vijačnik
- Baterijski vijačnik
- Aku vijačniki cenik