Najcenejša hiša je lahko montažna, nizkoenergijska hiša

Najcenejša hiša je hkrati varčna hiša, v kateri se boste počutili odlično, energetski prihranek pa boste občutili tudi ves čas bivanja v njej. Najcenejša gradnja hiše je lesena gradnja. Lesene hišice postajajo vse bolj priljubljene, saj jih odlikujejo naravni materiali, so energijsko varčne hiše ter so potresno in požarno varne. Gradnja hiše poteka hitro, zato je vaša najcenejša hiša lahko vseljiva že v dveh do petih mesecih.

VEČ O NAŠIH HIŠAH TUKAJ!

Lesena nizkoenergijska hiša je preprosto najcenejša hiša

Vrednost investicije za nakup hiše ne bi smel biti najpomembnejši atribut, žal pa je pri gradnji treba upoštevati tudi finančne zmožnosti. Pojem najcenejša hiša je pravzaprav širok in neposredno povezan z individualnimi potrebami in pričakovanji. Najcenejša gradnja hiše za potrebe tričlanske družine se na primer močno razlikuje od cene hiše, primerne za pet odraslih oseb.

najcenejša varčna hišaVarčna moderna hiša


Najcenejša hiša je hiša, ki izpolni vaša pričakovanja

Od tega kakšen dom potrebujete, je odvisno tudi kako lahko pridete do takšne, za vas najcenejše hiše. Lesena montažna hiša ima vrsto prednosti, vendar mora hiša ustrezati tudi vašemu življenjskemu slogu.

Varčna hiša je optimalna izbira za prihranek na dolgi rok

Eko hiša je varčna hiša, s katero lahko občutno prihranite na dolgi rok. Lesena hiša se zelo hitro ogreje in počasi ohlaja, kar je njena glavna prednost. Tipska gradnja pri nizkoenergijskih hišah do tretje gradbene faze stane nekje med 600 in 900 €/m2, pri pasivnih pa med 700 in 100 €/m2. Razlog, da je takšna varčna hiša dejansko najcenejša hiša je tudi v dejstvu, da je celotni strošek investicije znan že v naprej, za razliko od klasične gradnje, kjer stroški nastajajo sproti in ob zaključku del vselej neizogibno presežejo predvideno ceno.

Tudi s klasično gradnjo hiše po fazah lahko pridete do svoje najcenejše hiše

V kolikor ste vešči gradbenih del in lahko pri posameznih fazah aktivno sodelujete, oziroma konkretna dela opravite sami, bo za vaš primer morda najcenejša pot do novega doma klasična gradnja.

PREBERITE VEČ