Zakaj potrebujemo kakovostna delovna oblačila?

Delovna oblačila so nepogrešljiva v različnih dejavnostih, na primer v zdravstvu, gostinstvu, hotelirstvu in industrijskih panogah. Tudi vzdrževalci, čistilci, varilci in elektroinženirji morajo pri svojem delu nositi zaščitna oblačila. Profesionalna delovna oblačila, izdelana v skladu z veljavno zakonodajo, predstavljajo zaščito za delavca in mu obenem nudijo udobje, ki mu omogoča sproščenost in osredotočenje zgolj na delo, ki ga opravlja. Kakovostna delovna oblačila so tudi praktična, saj vsebujejo funkcionalne elemente, kot so npr. različni žepi za shranjevanje orodja. Izdelana so tako, da je njihovo slačenje in oblačenje enostavno. Profesionalna delovna oblačila so lahko narejena po meri, kar pomeni, da so izdelana npr. v barvah podjetja, z željenimi napisi oz. logotipom. Kolektiv tako navzven deluje enotno, gostje oz. stranke pa zlahka najdejo zaposlene. Vendar pa je treba delovna oblačila tudi vzdrževati – jih redno prati in popravljati, kar lahko predstavlja zajeten strošek. Vendar pa ta strošek ni neizogiben – rešitev, ki jo ponuja podjetje Lindström, je najem delovnih oblačil, pri čemer stranka plača samo ceno najema – za dobavo oblačil, njihovo dostavo v omarice zaposlenih in vzdrževanje poskrbi podjetje Lindström.

najem delovnih oblek

Zakaj bi najeli delovna oblačila?

Z najemom delovnih jaken, majic, hlač in drugih delovnih oblačil za svoje delavce podjetje lahko močno zniža svoje stroške. Lindström ponuja najugodnejši najem delovnih oblačil na trgu, ki so poleg tega izdelana iz materialov vrhunske kakovosti, ki zagotavljajo udobje in dobro počutje delavcev. Če bi podjetje nabavilo oblačila za zaposlene v lastni režiji, bi moralo samo poskrbeti tudi za njihovo pranje in popravila. Z najemom delovnih oblačil vsi preostali stroški odpadejo, plača se samo ceno najema, pri čemer lahko stranke izbirajo med obstoječimi kolekcijami, možne pa so tudi poljubne prilagoditve ali oblikovanje povsem novih tekstilij po meri in želji naročnika. Na njihovi spletni strani je objavljeno računalo prihrankov, ki izračuna razliko med letno porabo energije v primeru najema oblačil in pranja doma. Tekstilni izdelki, ki jih ponuja Lindström, ustrezajo vsem standardom in veljavni zakonodaji. Tudi pri pranju in čiščenju oblačil ter odlaganju odsluženih tekstilij poskrbijo, da vse poteka na način, odgovoren do okolja. Stranke lahko pri njih naročijo neomejeno količino delovnih oblačil, tudi za enega samega zaposlenega. Po prejemu naročila so delovna oblačila dostavljena v 14 dneh, po pomerjanju pa so možne prilagoditve in popravki.

Omogočajo tudi najem zaščitne opreme, kot je zaščitna maska iz blaga

maska za večkratno uporaboPri Lindströmu se zavedajo, da je postala higiena v času pandemije covid-19 absolutna prioriteta za celoten današnji svet. Da bi pomagali kar najbolje zaščititi zaposlene v različnih panogah in vse, ki prihajajo v stik z njimi, so ustrezno obogatili svojo ponudbo. Poleg najema oblačil namreč nudijo tudi najem zaščitnih mask iz blaga. Zaščitna maska iz blaga za večkratno uporabo nam preprečuje, da bi se z rokami dotikali obraza in s tem pomaga zmanjšati možnost okužbe. Poleg tega pomaga preprečevati prenos virusov in mikrobov na izdelke med delovnim procesom ter omejiti kapljično širjenje okužbe v okolico. Tovrstne maske imajo številne prednosti pred maskami za enkratno uporabo, ki so neprijazne in obremenjujoče do okolja, saj predstavljajo potencialno nevaren odpadek. Nakup mask za enkratno uporabo na dolgi rok tudi ni ekonomsko vzdržna možnost, po drugi strani pa nam lahko pralne maske naredijo več škode kot koristi, če jih neustrezno vzdržujemo. V podjetju Lindström so razvili poseben postopek pranja kontaminiranih tekstilij, tudi zaščitnih mask za večkratno uporabo, ki je sestavljen iz specializiranih postopkov ravnanja ter pranja s pomočjo toplotnega in kemičnega razkuževanja. Storitev najema zaščitnih mask deluje kontinuirano kot vse ostale njihove storitve. Po oddaji naročila dostavijo želeno količino mask v podjetje, kasneje pa poskrbijo za njihov odjem, profesionalno pranje in dezinfekcijo ter ponovno dostavo v podjetje.