Krivljenje pločevine in profilov s pomočjo numerično krmiljenih strojev (CNC)


Krivljenje pločevine predstavlja enega najbolj razširjenih postopkov preoblikovanja kovin. Krivljenje pločevine poteka tako, da se pločevina najprej vpne in se nato postopoma krivi od enega konca do drugega. Tako je postopoma naenkrat opravljena posamezna smer in kot krivljenja. Sprva se ukrivi začetek pločevine v določeno smer pod določenim kotom. Nato se pločevina premakne naprej, tako da se krivi naslednje mesto. Krivljenje lahko poteka v enako ali drugačno smer.
Za krvljenje pločevine in profilov uporabljamo sodobne stroje, ki so numerično krmiljeni (CNC). Krivljenje pločevine s takim strojem nam omogoča, da lahko izdelamo cel kos naenkrat, brez odlaganja obdelovanca. Prav tako lahko vnaprej določimo kot in smer krivljenja, obenem pa imamo tudi možnost krivljenja izdelkov kompleksnih oblik.

krivljenje profilovKrivljenje pločevine


Krivljenje profilov in cevi - hitro, kakovostno in natančno z izjemno močnimi stroji


Krivljenje profilov (in cevi) poteka tako, da profil oz. cev vstavimo v stroj oz. orodje za krivljenje cevi ter jo s potiskom trna z enim ali več zavoji spravimo v želeno obliko. Ta postopek uporabljamo za oblikovanje zapletenih oblik cevi iz različnih vrst materialov. Pri običajnih strojih se lahko cev naenkrat zakrivi maksimalno do 180°. Na splošno za upogibanje uporabljamo okrogle cevi, lahko pa tudi kvadratne, pravokotne in elipsaste cevi. Materiale, ki jih lahko krivimo so: jeklo, inox , aluminij, baker. Krivljenje profilov in cevi lahko poteka na več načinov, cena pa je odvisna od izbranega načina. Na krivljenje profilov oz. cevi vpliva veliko dejavnikov, kot so na primer kakovost materiala, orodja in maziva ter debelina stene.

PREVERITE TUDI RAZREZ PLOČEVINE


Krivljenje pločevine in profilov - ugodna cena


V podjetju Juhant d.o.o. vam lahko ponudimo hitro, kakovostno in nadvse natančno krivljenje pločevine in profilov, katerega ugodna cena je navdušila že mnoge. Naša organizacija dela je zastavljena tako, da našim kupcem zagotavljamo visoko stopnjo odzivnosti, kratke dobavne roke in hitro reševanje problemov. Nenehno iščemo rešitve, ki bi znižale stroške in zagotavljale enak, ali še višji nivo kakovosti. Obiščite nas in se prepričajte sami, da krivljenje pločevine ni samo teorija. Več na naši spletni strani: http://www.juhant.si/.